YENİÇAĞ TARİHİ, DOKTORA PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Genel Bilgi

Açıldığı Yıl 1984-1985 Düzey Doktora
ISCED Kodu 22/225 Öğretim Türü Örgün Öğretim
Eğitim Dili Türkçe Kontenjan Ort
Yabancı Dil Yok
Mesleki Eğitim Farklı bir alanda Lisans ve Yüksek Lisans diplomasına sahip olan doktora öğrencisi adaylar bilimsel hazırlık programına katılmalıdırlar. Öğrenci adayları Lisans ve Yüksek Lisans programlarında anabilim dalının uygun gördüğü dersleri almak zorundadır.
Kabul Koşulları 1. Yüksek Lisans mezunu olmak2. Ales sınavına girmiş ve yeterli puan almış olmak3. ÜDS/KPDS veya YÖK tarafından eşdeğerliği kabul edilmişYabancı Dil sınavlarından birine girmiş ve yeterli puanı almış olmak4. Anabilim Dalı tarafından yapılan mülakatta başarılı olmak 5- Hükümetler arası kültürel anlaşmalarla gelmek. 6- YÖK'ün 35. Maddesi ve ÖYP ile gelmek. Minimum kabul puanları ve ağırlıkları İstanbul Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği ve Senatonun belirlediği koşullar çerçevesinde saptanmaktadır.
Önceki Öğrenmenin Tanınması

Türkiyedeki ve yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından İstanbul Üniversitesine yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler için Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik ve Üniversitemiz Senatosunun belirlediği esas ve şartlar uygulanır.

Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, bitirdikleri alanların devamı niteliğindeki lisans programlarına dikey geçişleri için Meslek Yüksekokulları ve Açık Öğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkındaki Yönetmelik hükümleri uygulanır.

Özel Koşullar Yok
İş Birliği Yok
İş Birliği Olan Yok
Program Başkanı

Vizyon

Erken modern dönem Osmanlı siyasi, askeri ve kültürel tarihini disiplinlerarası çalışmalardan elde edilen son bulgular ışığında dünya tarihinin gelişim süreci içine yerleştirmek.

Misyon

Erken modern Osmanlı tarihine dair arşiv belgeleri ve birinci elden yazılı kaynaklar üzerinde tahlile dayalı incelemeler yapıp Osmanlı tarihinin anlaşılmasına yönelik kuramsal çalışmalar üretmek.

Kabul Koşulları

1. Yüksek Lisans mezunu olmak2. Ales sınavına girmiş ve yeterli puan almış olmak3. ÜDS/KPDS veya YÖK tarafından eşdeğerliği kabul edilmişYabancı Dil sınavlarından birine girmiş ve yeterli puanı almış olmak4. Anabilim Dalı tarafından yapılan mülakatta başarılı olmak 5- Hükümetler arası kültürel anlaşmalarla gelmek. 6- YÖK'ün 35. Maddesi ve ÖYP ile gelmek. Minimum kabul puanları ve ağırlıkları İstanbul Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği ve Senatonun belirlediği koşullar çerçevesinde saptanmaktadır.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024