RADYO, TELEVİZYON VE SİNEMA, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Mezuniyet Koşulları

İstanbul Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği gereğince öğretim planında yer alan derslerin tümünden başarılı olmuş, mezuniyet için gerekli en az 240 AKTS tamamlamış, AGNO’su en az 2.00 düzeyinde olan, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü İç (Zorunlu) ve Dış Staj (İsteğe Bağlı Olarak) Yönergesi'nde belirtilen yükümlülükleri yerine getiren öğrencilere programın diploması verilir.

Ünvan

Radyo, Televizyon ve Sinema bölüm mezunları eğitim aldıkları alanlarla ilgili hem kamu kuruluşlarının medya departmanlarında hem de özel medya yayın kuruluşlarında görev yapabilmektedir. Bunlar: Yapımcı, yönetmen, görüntü yönetmeni, kameraman, muhabir, ışıkçı, kurgu, senarist, editör, sesçi, medya danışmanlığı ve iletişim danışmanı gibi çeşitli görevleri icra edebilmektedir.

İstihdam

Bu diploma programından mezun olan öğrenciler, tüm televizyon ve radyo kuruluşlarında, sinema sektöründe, kamu ve özel kurum ve kuruluşların basın departmanlarının ilgili bölümlerinde, tüm yerel, ulusal ve uluslararası gazetelerde, kuruluşların medya danışmanlıklarında görev alabilirler.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024