PSİKOLOJİ, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Program Yeterlilikleri


1 Psikolojinin bilimsel bir disiplin olarak konumlanışını ve davranışsal, duygusal, zihinsel ve toplumsal süreçlere yaklaşımını tarihsel ve kuramsal bir perspektif içinde kavrar.
2 Psikolojinin alt alanlarını, bu alanlarda çalışan psikoloğun görevlerini bilir ve her bir alt alanın çalışma konu ve yöntemlerine vakıftır.
3 Gerek mesleki faaliyetler gerekse araştırmalar için psikolojinin etik ilke ve değerlerini kavrayarak çalıştığı alanın mesleki etik anlayışına vakıf ve uygun davranır.
4 Psikolojinin farklı alt alanlarında bir araştırma sorusu/hipotezi üretebilir, güncel bilişim teknolojilerinden de faydalanarak araştırma tasarlar ve yürütebilir, uygun analiz teknikleri kullanarak verileri analiz edebilir; düzeyine uygun bilimsel bir araştırma raporu yazabilir ve sunabilir.
5 Psikolojik değerlendirmenin ve psikolojinin farklı alanlarında kullanılan testlerin temel ilkelerini ve yöntemlerini bilir.
6 Temel düzey görüşme becerilerine sahiptir.
7 Çalıştığı alanda psikolojik sağlığı etkileyebilecek etmenleri değerlendirebilir ve psikolojik sağlığı koruyacak müdahaleleri uygulayabilir.
8 Sorgulayıcı, eleştirel ve çok boyutlu bir bakış açısı ve bilimsel düşünce anlayışına sahiptir.
9 Disiplinler arası bir bakış açısına sahiptir.
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024