ALMAN DİLİ VE EDEBİYATI, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Program Yeterlilikleri


1 Alman dili ve edebiyatı alanında güncel ders kitapları, uygulama araç gereçleri ve diğer kaynaklarla desteklenen ileri düzeydeki kuram ve uygulama bilgilerine sahip olmak
2 Alman dili ve edebiyatı alanıyla ilgili temel kavram ve kuramları özümseme, tartışma ve bu bilgileri alanında uygulayacak veya sorgulayacak düzeyde bilgiye sahip olmak
3 Alman dili ve edebiyatı ile bu disiplini destekleyen araştırma alanlarını değerlendirebilecek kuramsal bilgilere sahip olmak.
4 Alman dili, edebiyatı ve kültürü ile ilgili ulaştığı bilgileri sözlü ve yazılı olarak aktarma becerisine sahip olmak.
5 Dil, edebiyat ve sanat ürünlerini/metinlerini, kültürel olguları tüm boyutlarıyla anlayıp bunlarla hesaplaşabilmek ve bu bağlamda eleştirel bir bakış açısı kazanmak; buna uygun yöntem ve yaklaşımları belirleyerek bunları uygulayabilmek.
6 Dilbilim ve dilbilimin değişik disiplinlerinin temel kavram, kuram ve yöntemlerini anlama, dilbilimsel metin çözümlemeleri yapabilme, bu bilgileri edebiyat ve kültür çalışmalarıyla ilişkilendirebilmek.
7 Alman Dili ve Edebiyatı alanında edinilen becerileri ekip çalışması kapsamında da uygulayabilmek.
8 Alana ilişkin öğrenme gereksinimlerini belirleyebilme ve bu gereksinimleri karşılayabilecek düzeye getirmek.
9 Alman dili, edebiyatı ve kültürü alanında sahip olduğu bilgi ve deneyimlerini alanındaki yetkin kişilerle paylaşabilme, kendi görüşlerini savunabilmek.
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024