ALMAN DİLİ VE EDEBİYATI, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Bilgi

1-Alman dili, edebiyatı ve kültürü alanında güncel kaynaklarla desteklenen kuram ve uygulama bilgilerine sahip olmak 2-Alman dili ve edebiyatı alanıyla ilgili temel kavram ve kuramları tanıma, tartışma ve bu bilgileri alanında uygulayacak veya sorgulayacak düzeyde bilgiye sahip olmak 3-Alman dili ve edebiyatı ile bu disiplini destekleyen araştırma alanlarını değerlendirebilecek kuramsal bilgilere sahip olmak

Beceri

4-Alman dili, edebiyatı ve kültürü ile ilgili ulaştığı bilgileri sözlü ve yazılı olarak aktarma becerisine sahip olmak. 5-Dil, edebiyat ve sanat ürünlerini/metinlerini, kültürel olguları tüm boyutlarıyla anlayıp bunlarla hesaplaşabilmek ve bu bağlamda eleştirel bir bakış açısı kazanmak; buna uygun yöntem ve yaklaşımları belirleyerek bunları uygulayabilmek. 6-Dilbilim ve dilbilimin değişik disiplinlerinin temel kavram, kuram ve yöntemlerini anlama, dilbilimsel metin çözümlemeleri yapabilme, bu bilgileri edebiyat ve kültür çalışmalarıyla ilişkilendirebilmek. 7-Alman Dili ve Edebiyatı alanında edinilen becerileri ekip çalışması kapsamında da uygulayabilmek.

Yetkinlik

8-Alana ilişkin öğrenme gereksinimlerini belirleyebilme ve bu gereksinimleri karşılayabilecek düzeye getirmek. 9-Alman dili, edebiyatı ve kültürü alanında sahip olduğu bilgi ve deneyimlerini alanındaki yetkin kişilerle paylaşabilme, kendi görüşlerini savunabilmek.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024