ACİL YARDIM VE AFET YÖNETİMİ, LİSANS TAMAMLAMA PROGRAMI, (AÇIKÖĞRETİM)

Genel Bilgi

Açıldığı Yıl 2015-2016 Düzey Lisans Tamamlama
ISCED Kodu 725 Öğretim Türü Açık Öğretim
Eğitim Dili Türkçe Kontenjan Ort 5000
Yabancı Dil İngilizce
Mesleki Eğitim
Kabul Koşulları YÖK'ÜN SLT BAŞVURU KOŞULLARINI SAĞLAMAK
Önceki Öğrenmenin Tanınması

Türkiyedeki ve yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından İstanbul Üniversitesine yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler için Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik ve Üniversitemiz Senatosunun belirlediği esas ve şartlar uygulanır.

Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, bitirdikleri alanların devamı niteliğindeki lisans programlarına dikey geçişleri için Meslek Yüksekokulları ve Açık Öğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkındaki Yönetmelik hükümleri uygulanır.

Özel Koşullar Bu programda dersler İnternetten uzaktan eğitim sistemiyle ve olanaklar elverdiğince uygulamaya dönük olarak yürütülecektir. Bu programa alınan öğrencilerden her öğretim yılında Üniversite tarafından belirlenecek miktarda kitap,yazılım, CD-Rom, sınav hizmetleri ve İnternet Erişim Paketi ücreti alınır. Diğer programlar gibi bu programın sınavları da farklı illerde yapılacaktır. Olanaklar elverdiği süre içinde staj ve uygulama için çalışmalar yapılacaktır.
İş Birliği Şu anda bir işbirliği bulunmamakla birlikte; Başta AFAD olmak üzere çeşitli kuruluşlarla protokol yapılarak bölüm mezunlarının üst düzey bir donanımla mezun olmalarını sağlamaya yönelik çalışmaları yapılmaktadır. İstanbul Üniversitesinin farklı bölümleri ile afetler konusunda çalışmalar yapan Sivil Toplum Kuruluşları ve İstanbul Üniversitesi Arama Kurarma Ekibi (İSÜDAK) işbirliği yapılacak diğer kurumlar arasındadır.
İş Birliği Olan İstanbul Üniversitesi Doğal Afetler Arama Kurtarma ve İlk Yardım Ekibi (İSÜDAK)
Program Başkanı Prof. Dr. MEHMET BAYARTAN

Vizyon

Acil Yardım ve Afet Yönetimi Lisans Tamamlama Programının vizyonu ; ; Afet ve acil yardım kavramlarını içine sindiren, mesleki amaç dışında mezunlarına gönüllüklük ruhu da aşılayan mesleki uygulama alanlarında yetkin olan, aldıkları eğitimleri hızla uygulamayı becerebilen, Sahip oldukları bilgileri çalışma ortamlarında rahatlıkla kullanabilen, Afetler ve afet etiği konusunda topluma rehberlik edebilecek donanıma sahip, uygulamaya yönelik bilimsel araştırmalar yapabilen, aldığı bilgi ve edindiği becerileri her düzeyde anlatabilen ve yazabilen, inissiyatif kullanabilen elemanlar yetiştirmek için önde gelen programlardan biri olmaktır.

Misyon

Acil Yardım ve Afet Yönetimi Lisans Tamamlama Programının misyonu ; Kamu kurumları, sivil toplum örgütleri, özel sektör ve diğer tüm kurum ve kuruluşlarda Afet Kültürü ve Afet Yönetimi kavramlarını pekiştirmek ve gerektiğinde bilgi ve becerilerini uygulama alanlarında ortaya koyacak ve gerekli düzenlemeleri, planlamaları eğitici ve araştırıcı niteliğine sahip yetkin Acil Durum ve Afet Yönetimi elemanı yetiştirmek, Öncelikle ülkemizin ihtiyaçlarına öncelik verecek, dünyadaki gelişmelerden uzak olmayan, alanında bilimsel çalışmalar yapabilen ve bilgi üretebilen, çözüm odaklı düşünebilen, çalışabilen ve üretebilen nitelikte elemanlar yetiştirerek, özellikle Acil yardım ve Afet Yönetimi uygulama alanlarındaki yanlış uygulamalara son verecek mezunlarının mesleki gelişimine katkıda bulunmaktır.

Kabul Koşulları

YÖK'ÜN SLT BAŞVURU KOŞULLARINI SAĞLAMAK

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024