ACİL YARDIM VE AFET YÖNETİMİ, LİSANS TAMAMLAMA PROGRAMI, (AÇIKÖĞRETİM)

Bilgi

1) Mezunlar, Acil Yardım ve Afet Yönetiminin teorik kavramlarını ve pratik uygulamalarını öğrenmiş olarak mezun olurlar. 2)Mezunlar aldıkları eğitimle Acil Yardım ve Afet Yönetimi konularında inisiyatif kullanmayı öğrenirler.3) Acil Yardım ve Afet Yönetimi'nde yapacakları küçük müdahalelerle insan hayatının olumlu olarak nasıl etkileneceğini görürler. 4) Kriz anlarında kriz yönetebilme becerisi kazanırlar 5)Acil Yardım ve Afet Yönetimi alanında yurt dışında yapılan çalışmalara katılabilecek ve müdahil olacak bilgi ve deneyimlerle donanırlar..

Beceri

Acil Yardım ve Afet Yönetimi Programı mezunları; öğrenimleri boyunca, Acil Yardım ve Afet Yönetimi konularında aldıkları eğitimleri kullanabilme, karşılaştıkları sorunları sağlıklı olarak çözebilme becerisi edinirler.

Yetkinlik

1) Acil Yardım ve Afet Yönetimi kavramları ile ilgili geniş bir donanıma sahip olmak 2) Aldıkları eğitim gereği sorunları anlama ve çözme yetisine sahip 3) Acil Yardım ve Afet Yönetimi konularında karşılaşılacak özel sorunlarla ilgili araştırma yapmak 4) Çalıştığı konuları raporlama ve sunma becerisine sahip olmak 5) Çalıştığı özel konularda gerekli duyarlılığa sahip olmak 6) Afet sırasında mağdur olan insanlarla sağlıklı iletişim kurmak 7) Afet sırasında afet yöneticileri ile sağlıklı iletişim kurmak. 8) Ani gelişen acil durumlarda sorunu anlamak, ani ve sağlıklı reaksiyon göstermek. 9) Çalıştığa alanda, dünya ölçeğindeki son gelişmeleri günü gününe takip etmek. 10) Kendini geliştirmek için sürekli yenilikler peşinde koşmak 10) Farklı bilimler arasında yapılabilecek işbirliğine inanmak

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024