TARİH, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Genel Bilgi

Açıldığı Yıl 1933-1934 Düzey Lisans
ISCED Kodu ISCED Genel Kodu 2 / ISCED Temel Alan Kodu 22 Öğretim Türü Örgün Öğretim
Eğitim Dili Türkçe Kontenjan Ort 90
Yabancı Dil Yok
Mesleki Eğitim Yok
Kabul Koşulları YKS (Türkçe-Sosyal), YKS EK Kontenjan, Yatay Geçişle gelen öğrenciler ile kabul koşullarını tamamlamış yabancı uyruklu öğrenciler programa kabul edilir.
Önceki Öğrenmenin Tanınması

Türkiyedeki ve yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından İstanbul Üniversitesine yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler için Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik ve Üniversitemiz Senatosunun belirlediği esas ve şartlar uygulanır.

Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, bitirdikleri alanların devamı niteliğindeki lisans programlarına dikey geçişleri için Meslek Yüksekokulları ve Açık Öğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkındaki Yönetmelik hükümleri uygulanır.

Özel Koşullar Yok
İş Birliği Not ortalamasına göre her sene belirli sayıda öğrenci çift anadal ve yandal uygulamasına katılabilmektedir.
İş Birliği Olan Programa dahil öğrenciler fakülte içindeki Türk Dili ve Edebiyatı, Felsefe, Sosyoloji gibi diğer tüm bölümlerle işbirliğine gidebilmektedir.
Program Başkanı Prof. Dr. FATİH MEHMET SANCAKTAR

Vizyon

“Öğrencilere tarih disiplinine hâkim, disiplinin gerektirdiği etik ve bilimsel değerlere bağlı; tarihçi unvanının anlamını ve bunun gerektirdiği sorumlulukları bilen bireyler yetiştiren, ulusal ve uluslararası alanda tarih disiplinine katkıda bulunan alanında öncü bir bölüm olmak”

Misyon

“Öğrencilerine tarih şuuru kazandırmayı hedeflerken diğer taraftan da olaylara bilimsel bir bakış açısıyla yaklaşmanın gerekliliğini ön plana çıkaran bir eğitim anlayışı”

Kabul Koşulları

YKS (Türkçe-Sosyal), YKS EK Kontenjan, Yatay Geçişle gelen öğrenciler ile kabul koşullarını tamamlamış yabancı uyruklu öğrenciler programa kabul edilir.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024