SOSYAL HİZMET, LİSANS TAMAMLAMA PROGRAMI, (AÇIKÖĞRETİM)

Genel Bilgi

Açıldığı Yıl 2015-2016 Düzey LİSANS TAMAMLAMA
ISCED Kodu 762 Öğretim Türü Açık Öğretim
Eğitim Dili Türkçe Kontenjan Ort 2500
Yabancı Dil Yok
Mesleki Eğitim
Kabul Koşulları YÖK'ÜN SLT BAŞVURU KOŞULLARINI SAĞLAMAK
Önceki Öğrenmenin Tanınması

Türkiyedeki ve yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından İstanbul Üniversitesine yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler için Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik ve Üniversitemiz Senatosunun belirlediği esas ve şartlar uygulanır.

Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, bitirdikleri alanların devamı niteliğindeki lisans programlarına dikey geçişleri için Meslek Yüksekokulları ve Açık Öğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkındaki Yönetmelik hükümleri uygulanır.

Özel Koşullar Bu program dersleri internet ortamı üzerinden Açıköğretim yöntemi ile yapılacaktır. Her öğrencinin internet erişimini sağlayabilecek olanaklara ve yeterli seviyede bilgisayar kullanım bilgisine sahip olması gerekmektedir. Programın final ve bitirme sınavları İstanbul Üniversitesi AUZEF tarafından belirlenen yerlerde yapılacaktır.
İş Birliği Programda yer alan dersler ile İstanbul Üniversitesi bünyesinde uzaktan gerçekleştirilen diğer programlara ait dersler karşılaştırılacak, içerik ve kredi yönüyle benzerlik olması durumunda, bazı dersler ortak olarak açılabilecektir. Bunun dışında derslerin bazılarının içerik hazırlıkları için benzer derslerin ders malzeme ve materyallerinden yararlanılabilecektir. Programla ilgili mesleki dersler üniversitemizin Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi öğretim üyelerince yürütülecektir. Ayrıca, hâlihazırda Sağlık Bilimleri Fakültesi altında yer alan 4 yıllık Sosyal Hizmet lisans programı ve İktisat Fakültesi altında yer alan 4 yıllık Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri lisans programı ile de işbirliği içinde olunacaktır. Mesleki dersler dışında Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi ile Türk Dili ve Edebiyatı ortak dersleri için İ.Ü. Edebiyat Fakültesi, Yabancı Dil Eğitimi için İ.Ü. Yabancı Diller Okulu öğretim üyelerinden yararlanılacaktır. Bu nedenle önerilen programın anılan programlarla işbirliği içerisinde olunacaktır.
İş Birliği Olan YOK
Program Başkanı Doç. Dr. OSMAN AKGÜL

Vizyon

Programda yer alan dersler ile İstanbul Üniversitesi bünyesinde uzaktan gerçekleştirilen diğer programlara ait dersler karşılaştırılacak, içerik ve kredi yönüyle benzerlik olması durumunda, bazı dersler ortak olarak açılabilecektir. Bunun dışında derslerin bazılarının içerik hazırlıkları için benzer derslerin ders malzeme ve materyallerinden yararlanılabilecektir. Programla ilgili mesleki dersler üniversitemizin Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi öğretim üyelerince yürütülecektir. Ayrıca, hâlihazırda Sağlık Bilimleri Fakültesi altında yer alan 4 yıllık Sosyal Hizmet lisans programı ve İktisat Fakültesi altında yer alan 4 yıllık Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri lisans programı ile de işbirliği içinde olunacaktır. Mesleki dersler dışında Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi ile Türk Dili ve Edebiyatı ortak dersleri için İ.Ü. Edebiyat Fakültesi, Yabancı Dil Eğitimi için İ.Ü. Yabancı Diller Okulu öğretim üyelerinden yararlanılacaktır. Bu nedenle önerilen programın anılan programlarla işbirliği içerisinde olunacaktır.

Misyon

Misyonumuz, aşağıda belirtilen hedefler doğrultusunda çalışacak profesyonel sosyal hizmet uzmanı (sosyal çalışmacı) yetiştirmek ve sosyal hizmet alanında özgün bilimsel araştırmalar yaparak sosyal işlevselliğin ve toplumsal refahın gerçekleştirilmesinde öncü bir aktör olmaktır. Bu hedefler: 1. Bireysel, kişilerarası ve sosyal sorunların önlenmesi ve iyileştirilmesi, 2. İnsanların potansiyellerini tam olarak kullanabilmeleri için gerekli olan fırsatlar ve kaynaklar ile kapasitelerinin geliştirilmesini hedefleyen program, uygulama ve politikaların geliştirilmesi ve güçlendirilmesi, 3. İnsan gelişimi ve hayat kalitesini sınırlandıran koşulların ortadan kaldırılması, 4. İnsan hakları, sosyal adalet ve farklılıklara saygı gibi değerlerin gelişmesi.

Kabul Koşulları

YÖK'ÜN SLT BAŞVURU KOŞULLARINI SAĞLAMAK

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024