İNGİLİZ DİLİ VE EDEBİYATI, TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Özgü Ölçüt Matrisi


1 İngiliz Dili ve Edebiyatının geçirdiği gelişim süreci hakkında yeterli bilgiye sahip olma; eski dönemlerden günümüze dek Büyük Britanya ve Avrupa kültür ve uygarlık tarihinde önemli yeri olan edebiyat ve felsefe akımları ile genel kültürel art alan hakkında bilgi sahibi olma.
2 Edebi metinleri okumak ve tartışmak için, İngiliz Dili ve Edebiyatı alanında uzmanlık düzeyindeki kuramsal bilgiye sahip olma.
3 İngilizce'yi kendisini ifade etmesini sağlayacak şekilde en ileri düzeyde sözlü ve yazılı olarak kullanma; eleştirel düşünme ve eleştirel metin ve tez yazma becerisi geliştirme.
4 Bağımsız şekilde araştırma yapabilme ve edebiyat çalışmaları için gerekli olan bilgiye erişebilmek için veri tabanlarından ve diğer bilgi kaynaklarından etkin olarak yararlanabilme becerisi.
5 İngiliz Dili ve Edebiyatı alanında edinilen bilgileri farklı disiplin alanlarından gelen bilgilerle bütünleştirerek yorumlama, çözümleme ve yeni bilgiler oluşturma becerisi kazanma.
6 İngiliz Dili ve Edebiyatı alanında edinilen uzmanlık düzeyindeki bilgileri toplumun eğitim, kültür ve sanat seviyesinin yükseltilmesi yönünde kullanma becerisi.
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024