İNGİLİZ DİLİ VE EDEBİYATI, TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Bilgi

Bilgi: Mezunların aşağıdaki konularda yetkin olmaları hedeflenmektedir:İngiliz dili ve Edebiyatı lisans düzeyi yeterliliklerine dayalı olarak aynı veya farklı bir alandaki bilgilerini uzmanlık düzeyinde geliştirmek ve derinleştirmek.İngiliz dili ve edebiyatının geçirdiği gelişim süreci hakkında yeterli olma; eski dönemlerden günümüze dek Büyük Britanya ve Avrupa kültür ve uygarlık tarihinde önemli yeri olan edebiyat ve felsefe akımları ile genel kültürel art alan hakkında bilgi sahibi olma; kuramlar yardımıyla edebi metinlere eleştirel yaklaşım ve edebi metinlerin çözümlenmesi, yazıldıkları dönemlerin art alanı bağlamına yerleştirilmeleri; İngiliz dili ve edebiyatı araştırmalarında bilgi toplama, sınıflandırma, analiz yapma ve güvenilir yazılar ve tez oluşturma süreçleri hakkında yeterli olma ve etik sorumluluk gösterme. Genelde kültürel konularda duyarlılık, eğilim ve yatkınlığın artışı, yazı ve yazın alanlarında, dil hakimiyeti ve duyarlılığı konularında ivme kazanma, ilintili mesleklere yönelim ve özelde ise İngiliz dili ve edebiyatı alanında kapsamlı ve çok yönlü donanım elde etme, yazınsal metinlere farklı ve nesnel yaklaşımlar geliştirme ve eleştirel bakış kazanma, İngiliz yazını üzerine araştırma yöntemleri edinme ve eleştiri yazısı deneyimi elde etmedir.

Beceri

Beceri: 1.İngiliz Dili ve Edebiyatı alanında edindiği uzmanlık düzeyindeki kuramsal bilgileri kullanır. 2. İngiliz Dili ve Edebiyatı alanında edindiği bilgileri farklı disiplin alanlarından gelen bilgilerle bütünleştirerek yorumlar, çözümler ve yeni bilgiler oluşturur. 3. İngiliz Dili ve Edebiyatı alanında edindiği uzmanlık düzeyindeki bilgileri toplumun eğitim, kültür ve sanat seviyesinin yükseltilmesi yönünde kullanır. TUTUM: 1. İngiliz dili ve Edebiyatı alanında edindiği kuramsal uzmanlık düzeyindeki bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımladeğerlendirir.

Yetkinlik

2. İngiliz Dili ve Edebiyatı alanındaki güncel gelişmeleri nitel verilerle destekleyerek alanındaki ve alan dışındaki gruplara uygun iletişim araçlarıyla aktarır (makale, kitap, vs.) 3. İngilizce'yi en iyi düzeyde sözlü ve yazılı olarak kullanır. 4. İngiliz Dili ve Edebiyatı alanıyla ilgili verileri toplar, yorumlar, ve duyurulması aşamalarında bilimsel, kültürel, sanatsal, toplumsal ve etik değerleri gözeterek denetler ve bu değerleri anlatır. 5. İngiliz Dili ve Edebiyatı alanında edindiği uzmanlık bilgisini ve becerilerini disiplinlerarası çalışmalarda kullanır.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024