ALMAN DİLİ VE EDEBİYATI, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Özgü Ölçüt Matrisi


1 Alman dili ve edebiyatı alanında güncel ders kitapları, uygulama araç gereçleri ve diğer kaynaklarla desteklenen ileri düzeydeki kuram ve uygulama bilgilerine sahip olmak
2 Alman dili ve edebiyatı alanıyla ilgili temel kavram ve kuramları özümseme, tartışma ve bu bilgileri alanında uygulayacak veya sorgulayacak düzeyde bilgiye sahip olmak
3 Alman dili ve edebiyatı ile bu disiplini destekleyen araştırma alanlarını değerlendirebilecek kuramsal bilgilere sahip olmak.
4 Alman dili, edebiyatı ve kültürü ile ilgili ulaştığı bilgileri sözlü ve yazılı olarak aktarma becerisine sahip olmak.
5 Dil, edebiyat ve sanat ürünlerini/metinlerini, kültürel olguları tüm boyutlarıyla anlayıp bunlarla hesaplaşabilmek ve bu bağlamda eleştirel bir bakış açısı kazanmak; buna uygun yöntem ve yaklaşımları belirleyerek bunları uygulayabilmek.
6 Dilbilim ve dilbilimin değişik disiplinlerinin temel kavram, kuram ve yöntemlerini anlama, dilbilimsel metin çözümlemeleri yapabilme, bu bilgileri edebiyat ve kültür çalışmalarıyla ilişkilendirebilmek.
7 Alman Dili ve Edebiyatı alanında edinilen becerileri ekip çalışması kapsamında da uygulayabilmek.
8 Alana ilişkin öğrenme gereksinimlerini belirleyebilme ve bu gereksinimleri karşılayabilecek düzeye getirmek.
9 Alman dili, edebiyatı ve kültürü alanında sahip olduğu bilgi ve deneyimlerini alanındaki yetkin kişilerle paylaşabilme, kendi görüşlerini savunabilmek.
10 Almanca dışındaki Avrupa dillerinden biri hakkında yeterli bilgiye sahip olmak ve temel düzeyde kullanabilmek.
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024