SU ÜRÜNLERİ İŞLEME TEKNOLOJİSİ, TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Mezuniyet Koşulları

En az 8 ders ve seminer dâhil olmak üzere, derslerden en az 60 AKTS kredi, En az 30, en fazla 60 AKTS kredi değerinde, tez ve tez çalışması ile ilgili faaliyetler, ALES’ten en az 80, ÜDS’den en az 65 veya eşdeğeri sınavlardan en az bunların karşılıkları notları alan, AGNO’su 4.00 üzerinden en az 3.00 olan, birinci yarıyıl sonuna kadar tez, konusu ve tez planı/projesi enstitüce kabul edilen öğrenciler, tezli yüksek lisans için istenen diğer koşulları da sağlamaları şartıyla üçüncü yarıyıl sonunda 90 AKTS tamamlayarak mezun olabilirler. TOPLAM AKTS KREDİSİ= 1.5 Yıl x 60 AKTS = 90 ve TOPLAM AKTS KREDİSİ= 2 Yıl x 60 AKTS = 120

Ünvan

Balıkçılık ve Su Ürünleri İşleme Teknolojisi Anabilim Dalı, Su Ürünleri İşleme Teknolojisi Programında Yüksek Lisans Derecesi

İstihdam

Su ürünleri işletmeleri, su ürünleri işletmelerinin kalite kontrol departmanları, ürün üretim sahası, gıda analiz laboratuarları, AR-GE projeleri ve laboratuarları, hazır yemek sektörü, Toptan ve perakende su ürünleri satış alanları istihdam edilebilecekleri yerlerdir. Meslek elemanı tanımı ve takip sistemi bulunmamaktadır.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024