TURİZM İŞLETMECİLİĞİ, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Mezuniyet Koşulları

240 AKTS ve bölüm tarafından belirlenen toplam kredi ders yükünün başarılı olarak tamamlanması, Zorunlu Staj’ın başarı ile sonuçlandırılması sonucunda öğrenciler mezuniyet koşullarını sağlayarak lisans derecesi almaya hak kazanırlar.

Ünvan

Turizm endüstrisi çok yönlü yapısı ile birçok istihdam alanını bünyesinde barındırmaktadır. Mezunlarımız turizm endüstrisinde konaklama/seyahat/ulaştırma/yiyecek-içecek işletmeleri ile turizmin kongre/yat/spor gibi sektörlerinde üst düzey yönetici olma ve turizm bilim dalında akademisyen olma fırsatları yakalamaktadırlar.

İstihdam

Bölümümüz çalışanları olan iç paydaşlar ile yapılan çalışmalar çerçevesinde, bölümümüz ve fakültemiz müfredatında dış paydaşlarımız olan öğrencilerimiz için iyileştirilmeler yapılmıştır. Bu değişiklikler yapılırken, öğrencilerin sektörel ve akademik düzeylerde ihtiyaç gerektiren vasıfları kazanması amacıyla, hem iç hem de dış paydaşlar ile sözlü ve yazılı olarak iletişime geçilerek müfredat belirlenmiştir. İstihdamın arttırılması amacıyla zorunlu staj programı kapsamında çalışılacak olan dış paydaşlardan olan turizm işletmeleri ile sözlü olarak iletişime geçilerek, staj imkanları olan pozisyonlar ile alakalı yazılı metinin; dış paydaşlarımız olan öğrencilerimize ait duyuru panolarımıza asarak paydaşlar arasında iletişim ağı sağlanmaktadır. Bölümümüzde uygulanan zorunlu staja ek olarak bölümümüz lisans programının sekizinci yarıyılına Mesleki Eğitim dersi eklenmiştir. Bu ders kapsamında mezuniyet aşamasına geçiş yapacak öğrencilerimizin son yarıyıllarında tekrardan sektörle buluşmaları sağlanarak sektörel tecrübelerini artırmaları hedeflenmektedir. Ayrıca kendilerine mezuniyet sonrasında iş imkanları yaratmaları için de fırsat sunulmuş olmaktadır.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024