İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ, LİSANS PROGRAMI, (AÇIKÖĞRETİM)

Mezuniyet Koşulları

"Programı başarılı bir şekilde tamamlayarak mezun olabilmek için “İstanbul Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmenliği”ne göre başarılı olma şartları aranır. Buna göre; program sonucu mezun olabilmek için öğrencinin bütün derslerini geçmesi, FF notlu dersinin olmaması, 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalamasına sahip olması ve eğitim süresi boyunca 144 kredi ve 240 AKTS toplamının sağlanması gerekmektedir. "

Ünvan

Bu programı başarılı bir şekilde tamamlayarak, program yeterliliklerini sağlayan öğrenciler İş Sağlığı ve güvenliği uzmanı unvanını alırlar.

İstihdam

"İş Sağlığı ve Güvenliği Lisans Programı mezunları işletmede iş güvenliğinin sağlanabilmesi için alınması gereken tüm tedbirleri alarak, iş ve işçi güvenliğini koruyacak düzeyde bilgi ve yeterliliğe sahip olacaklardır. Bu programı başarılı bir şekilde tamamlayarak program yeterliliklerini sağlayan öğrenciler “İş Sağlığı ve Güvenliği Lisans Mezunu” derecesine sahip olurlar. Günümüzde Mezunların çalışma alanları arasında; - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı - Sağlık Bakanlığı - Devlet Hastaneleri - Eğitim ve Araştırma Hastaneleri - SGK - Belediyeler - Üniversiteler - SHÇEK - İl Afet ve Acil Durum Müdürlükleri "

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024