DIŞ TİCARET, ÖNLİSANS PROGRAMI, (UZAKTAN ÖĞRETİM)

Bilgi

Bilgi: 1. Dış Ticaret alanında ara eleman olarak çalışabilmeyi sağlayacak temel bilgi ve becerilere sahip olmak. 2.Genel ve mesleki orta öğretimde kazanılan yeterlilikleri pekiştirecek sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlayacak bilgi ve beceriler elde etmek 3.Bilişim teknolojileri, temel bilgisayar programları ve dış ticaret alanıyla ilgili bilgi sistemleri ile bu alandaki yenilikleri takip edebilecek ve kullanabilecek düzeyde bir yazılım bilgisine sahip olmak.

Beceri

Beceri: 1.Dış ticaret ile ilgili temel kavram ve teorileri bilimsel yöntemlerle değerlendirmek ve öğrenmek, karşılaşılan problemleri ve çözüm yöntemleri tespit etmek, analiz edebilmek, potansiyel çözüme araştırmalara dayalı öneriler geliştirebilmek. 2.Dış ticarette karşılaşılacak tüm problemleri çözebilecek ve ithalat ihracat işlemlerini gerçekleştirmeye yarayacak tüm mevzuat bilgisine sahip olmak bunları kullanmasını bilmek. 3.Dış ticaretle ilgili tüm mevzuat değişikliklerini ve yanı sıra dış ticareti yakından ilgilendiren tüm ekonomik ve siyasi gelişmeleri takip edecek, analiz edecek ve sonuçlar çıkaracak bilgi birikimine sahip olmak.

Yetkinlik

1.Dış ticaret konusunda ileri düzeyde çalışmayı bağımsız olarak gerçekleştirebilecek yeterliliğe sahip olmak. 2.Dış ticaretle ilgili tüm işlemleri gerçekleştirebilecek ve iletişim kurmayı sağlayacak derecede yabancı dil bilgisine sahip olmak. 3.Bir ithalat yada ihracat işleminin başlangıcından sonuçlanmasına kadar tüm sürecini yönetebilecek yeterliliğe sahip olmak.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024