KÜLTÜREL MİRAS VE TURİZM, ÖNLİSANS PROGRAMI, (AÇIKÖĞRETİM)

Bilgi

1.Turizmin genel bilgilerini kavrar. 1.1.Turizmin alt guruplarının çeşitliliğini ve sınıflandırmayı öğrenir 1.2.Turizmin Gelişmesine Etki Eden Unsurlar hakkında farkındalık sahibi olur. 1.3.Turizm işletmelerinin ilişkisini ve önemini öğrenir 1.4.Turizmin Sosyo-Kültürel ve çevresel etkilerini yorumlar. 1.5.Turizmle ilgili örgütlerin yapılanması ve işleyişini tartışır. 2.Kültürel Miras ve Turizm İlişkisini değerlendirir. 2.1.Mağara, höyük, antik kent, askeri ve ,dini yapılara kültürel miras açısından bakmayı öğrenir. 2.2.Taşınabilir ve taşınamaz kültür miraslarının ayrımını ve değerini kavrar. 2.3.Dünya Kültürel mirası ve Türkiye kültürel mirasının mekânsal dağılışını analiz eder 3.Arkeolojinin temel ilke ve kavramlarını öğrenir. 4.Sanat Tarihinin temel kavramlarını öğrenir. 5.Antropoloji biliminin temel kuramlarını öğrenir. 5.1 Kültürün özelliklerini açıklar. 5.2.İnsan kültürünün başlangıcından itibaren kavrar. 5.3. Kültürün kişilik, ekonomi, göç ve dinle ilişkisini öğrenir. 6.Anadolu Uygarlıklar Tarihi 7.Turizm ve çevre ilişkilerini öğrenir. 7.1. Sürdürülebilir turizm özelliklerini öğrenir. 76.2.Turizmin çevre üzerine olumsuz etkilerini sorgular 7.3.Çevreyi koruyan yasalar hakkında eleştirel düşünce geliştirir. 8.Turizm pazarlamasının tanımı ve önemini öğrenir. 8.1. Turizm işletmelerinde pazarlama planlamasını kavrar. 8.2 Turizm pazarlamasında ürün ,fiyatlandırma, dağıtım ,reklamı değerlendirir. 8.3. Turizm Pazarlamasında Müşteri İlişkileri Yönetimi ve Elektronik Pazarlamayı öğrenir. 9.Kültürel Mirasın korunması 10.Eski Yunan sanatı ve mimarisini dönemlerine göre öğrenir. 10.1. Eski Yunan Kent Planlamasını öğrenir. 10.2. Roma Uygarlığı’nın Tarihi ve Coğrafi Genel Çerçevesi 10.3.Roma Yapı Tiplerini sınıflandırır. 10.4.Roma kent planlamasını öğrenir. 11.Prehistorik turizmin tanım ve kavramlarını öğrenir 11.1.Prehistorik turizme konu olacak mekanları inceler.

Beceri

Öğrenciler bu program boyunca arkeoloji, antropoloji, sanat tarihi, turizm,tarihi coğrafya konularında temel bilgilere sahip olup, 1-Öğrenciler bu konularda araştırma yapabilecek bilgi düzeyine sahip olurlar 2-Kültürel miras ve turizm konusunda soruları cevaplayabilme, sorunları fark etme ve çözüm bulma becerisi kazanırlar. 3-Kültürel miras alanları için yönetim planı hazırlama ve yönetme becerisine sahip olurlar.

Yetkinlik

1-)Kültürel miras ve turizmle ilgili temel kavram ve terimleri öğrenerek bunları uygulamada kullanma bilgisine sahip olmak 2-) Kültürel miras ve turizm ilişkileri hakkında bilgileri turizm alanında uygulayacak düzeyde kuramsal bilgiye sahip olmak 3-)Kültürel miras ve turizm hakkında yazılmış kaynakları değerlendirebilecek ,sorgulayacak bilgiye sahip olmak 4-)Kültürel miras ve turizm arasında ilişki kurabilmek ve kültürel miras kaynaklarını turizm açısından değerlendirebilmek 5-)Kültürel miras hakkında veri toplayabilmek ve bunları raporlamak ve sunmak becerisine sahip olmak 6-)Kültürel miras ve turizm arasında ilişki kurabilmek 7-) Kültürel miras alanlarının turizm planlamasını yapabilmek 8-)Kültür turizmi alanlarının turizm pazarlamasını yapabilmek 9-)Kültür turizmine açılan alanlarda turizmin getirdiği sorunları saptayabilme ve çözü üretebilme 10-Kültür turizmi konusunda sorun saptayabilme ve çözüm üretebilme konusunda görev alabilme 11-)Kültür turizmi konusunda öğrendiği bilgileri ilgili kişilere iletebilme, karşıt görüşlerini savunabilme 12-Kültürel miras alanında uygulanabilecek turizm tipini belirlemek 13-Kültürel mirasın korunması konusunda uluslararası koruma statülerini öğrenmek ve bunları uygulayabilmek 14-Kültürel mirasın müzelerde korunması uluslararası ve ulusal düzeyde öğrenmek ve uygulayabilmek 15-Kültürel miras ve turizm arasındaki sorunları saptayabilmek, bunları yetkin kurumlara iletebilme ve uygun çözümler önerebilme 16-Kültürel mirasın sunumunda ve korunmasında teknolojiden faydalanmayı öğrenmek ve uygulamak 17-)El sanatlarının kültürel miras açısından önemi ve turizme katkısını öğrenmek 18-Uluslararası ve ulusal mutfak hakkında bilgi edinmek ve turizmle ilişkisini öğrenmek 19-Nehirlerin uygarlığa katkısını öğrenmek ve nehri uygarlıkları ve turizm ilişkisini öğrenmek ve değerlendirmek 20-Kültürel miras hakkında bilginin ve eğitimin önemini öğrenmek ve bu eğitim içinde bireysel katkıda bulunabilmek

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024