İŞLETME YÖNETİMİ (İNGİLİZCE), DOKTORA PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Bilgi

1- İşletme yönetimi alanında kapsamlı ve derin bir teorik anlayışa sahip olmak. 2- İşletme yönetimi alanı ile birbiriyle bağlantılı diğer disiplinler arasında anlamlı bağlantılar kurma becerisi geliştirmek. 3- Çeşitli paydaşlarla ilişkileri etkin bir şekilde yönetmek için gerekli bilgileri edinmek. 4- Sosyal bilimler alanında araştırma yapmak için gerekli metodolojik yaklaşımlarda uzmanlık kazanmak. 5- Teorik bilgiyi pratik uygulama teknikleri ve araştırma metodolojileri ile bütünleştirme yeteneğini geliştirerek nedensel ilişkileri daha sağlam bir şekilde kurma kapasitesini geliştirmek.

Beceri

1- Yönetim alanı içinde teorik ve ampirik araştırma yapmak için kapsamlı bir yetenek geliştirmek. 2- Alanla ilgili çeşitli bilimsel veya pratik projeleri ve hedefleri planlama ve etkili bir şekilde yönetme konusunda yeterlilik göstermek. 3-Alanı ile ilgili en az bir bilimsel makaleyi bağımsız veya ortaklaşa hazırlayarak ve yayınlayarak bilgi sınırlarını genişletme becerisine sahip olmak. 4- Araştırma tasarımı, sentezi, uygulaması ve çıkarımdaki uzmanlığı kullanarak, alana özgü zorlukları ele alan araştırmaya dayalı çözümler üretmek. 5- Alanda edinilen bilgileri, nedensel ilişkiler ve eleştirel analizin ayırt edici bir merceğinden değerlendirmek. 6- Çağdaş ulusal ve uluslararası yayınlarla düzenli olarak ilgilenerek alandaki en son gelişmelerden haberdar olmak. 7- Sosyal ilişkileri ve onları yöneten normları eleştirel bir bakış açısıyla irdelemek, geliştirmek ve ona göre hareket etmek.

Yetkinlik

1- Alanda sağlam bir teorik bilgi temeli oluşturmak ve bunu pratik durumlara ustalıkla uygulabilmek. 2- Gelecek için anlayışlı tahminler yapmak için stratejik bir bakış açısı kullabilmek. 3- Pratik sorunları belirlemek ve analiz etmek için sorgulayıcı bir yaklaşım benimsemek. 4- Uzun vadeli düşünme becerilerini kullanarak gerçek dünyadaki uygulamalarda başarılı sonuçlar elde etme becerisini göstermek. 5- Eleştirel düşünme becerilerini alana uygulayarak inovasyonu savunmak, böylece yeni fikirlerin üretilmesine katkıda bulunmak. 6- Alanında bilgi oluşturma, yorumlama ve yayma sürecinde sosyal, kültürel, bilimsel ve etik değerlere bağlı kalmak.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024