MİKROBİYOLOJİ (VETERİNER), DOKTORA PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Bilgi

1-Canlı organizmanın genel ve özel bağışıklık sistemi hakkında bilgi sahibi olur, bu bilgileri infeksiyonun oluşma mekanizmasındaki rolünü yorumlayabilir. 2-Veteriner hekimlikte önemli infeksiyöz hastalıkların etiyolojisi, epizootiyolojisi, patogenezi, semptomları, laboratuvar tanı yöntemleri ve koruma kontrol yöntemleri hakkında genel bilgilere sahip olur. 3-Bilimsel bir çalışmayı geliştirip, ilgili kaynak taramaları yapıp, yöntemini oluşturup, sonuçlandırabilir. 4-Veteriner Mikrobiyoloji alanındaki bilgi ve becerilerini kullanarak, verileri yorumlayabilmek ve değerlendirebilmek, sorunları tanımlayabilmek, analiz edebilmek, kanıtlara ve araştırmalara dayalı çözüm önerileri geliştirebilir.

Beceri

1-Bilinen yöntemleri yeni uygulama alanlarına aktarabilir, yeni bilimsel yöntemler geliştirebilir, yaptığı çalışmalarla bilime yenilikler getirebilecek düzeye ulaşır. 2-Alanındaki bilgileri yabancı dilde izleyebilir. 3-Mikrobiyoloji alanında teorik ve uygulamalı bilgilere sahip olur. 4-Bir infeksiyöz hastalığın tanısında kullanılabilen güncel tanı yöntemlerini öğrenir ve gerektiğinde bunları tek başına organize edip sonuçlandırabilir.

Yetkinlik

1-Mesleki ve etik sorumluluk bilincine sahip olur. 2-Bağımsız araştırma yapabilir, bilimsel olayları geniş bakış açısıyla değerlendirip yorumlayabilir. 3-Veteriner Mikrobiyoloji Doktora diplomasının getirdiği haklara sahip olur. 4-Bireysel ve ekip olarak çalışmayı öğrenir.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024