ZOOTEKNİ, DOKTORA PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Bilgi

Hayvancılık işletmelerinin kuruluşu, çiftlik ve sürü idaresi, sürü sağlığının korunması, hayvan refahı, populasyon genetiği ve ıslahı, verimler ile ilişkili moleküler genetik konularında güncel, bilimsel bilgiler sunmak, veteriner zootekni uzmanlık alanı ile ilgili özgün fikirler üretmek, bilimsel bir projeyi yürütebilecek araştırma ve metodolojik yöntemler konusunda bilgili, hayvancılık sektöründe edindiği bilgi ve tecrübelerini aktarabilmek.

Beceri

Beceri: 1- Hayvan yetiştiriciliği alanında bilimsel araştırma yaparak bilgiye ulaşır, bilgiyi değerlendirir, yorumlar ve uygular.2- Hayvan yetiştiriciliği alanındaki bir problemi, bağımsız olarak kurgular, çözüm yöntemi geliştirir, çözer, sonuçları değerlendirir ve gerektiğinde uygular. 3- Hayvan yetiştiriciliği alanındaki uygulamalar için gerekli olan modern teknik ve araçları seçebilir, bilgi teknolojilerini etkin şekilde kullanır. Tutum:1- Zootekni uzmanlık alanı ile ilgili özgün fikirler geliştirmek 2- Çalışmalarını yazılı, sözlü ve görsel olarak anlatmak, SCI/SCI-Expanded kapsamındaki bir dergide yayınlayabilmek.

Yetkinlik

Mesleki, ahlaki ve bilim etiği kurallarına uygun davranmak, kendine güvenmek, üstlendiği görevlerde tam bir sorumluluk duygusu ile hareket etmek, sektörel anlamda katkı oluşturabilecek yeni fikir ve yöntemler geliştirmek, yurt içinde ve yurt dışında uzman ve akademisyen yetiştirme örgütleriyle bilimsel işbirliği içinde olmak, dünya gündemini yakından takip etmek ve olaylara duyarlı olmak.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024