ORAL İMPLANTOLOJİ, DOKTORA PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Bilgi

i.Oral implantolojide hasta muayinesi nasıl yapılır, anamnez nasıl alınır ve endikasyon nasıl konur bilgi sahibi olur. ii.Oral implantolojide cerrahi planlama ve uygulama hakkında teorik ve pratik bilgi sahibi olur. iii.Oral implantolojide protetik planlama ve uygulama hakkında teorik ve pratik bilgi sahibi olur. iv.Oral implantolojide yeni geliştirilen malzeme ve teknikleri bilir, kendi pratiğine uygular. v.Yaşam boyu öğrenmenin önemini kavrar, bunun için gerekli adımları atar.

Beceri

i. Yeni bir hastanın başvurusundan tedavisine kadar olan süreçteki işlemlerle ilgili beceri kazanır. ii. Oral implantolojide yapılan cerrahi uygulamalar hakkında beceri kazanır. iii.Oral implantolojide yapılan protetik uygulamalar hakkında beceri kazanır. iv.Bilimsel bir makalenin yazımı ve kabulü konusunda beceri kazanır. v.Yeni geliştirilen malzemeleri tanıma ve kullanma becerisi kazanır. vi.Kendisi için faydalı olabilecek kongre ve seminer seçme becerisine sahip olur.

Yetkinlik

Uluslararası standartlarda mezuniyet sonrası oral implantoloji eğitimi vermek ve oral implantolojiyle ilgili konularda bilimsel araştırmalar yapmanın yanında kısmi veya tümüyle dişsiz ağızlara sahip bireylerin oral implantlarla rehabilitasyonunu sağlamak ve bu konudaki yeni yaklaşımları mezun dişhekimlerine aktarmaktır.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024