İÇ HASTALIKLARI (VETERİNER), DOKTORA PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Bilgi

Bağımsız bir araştırmayı yürütebilecek düzeyde bilimsel araştırma ve metodolojik yöntemler konusunda kuramsal ve uygulamalı bilgiye sahiptir.Beceri:-Alanıyla ilgili ileri düzeyde/ yeni tanımlanan/ortaya çıkan bir sorun için bilimsel yöntem tasarlama ve geliştirme becerisine sahiptir.Tutum ve mesleki yeterlilik:Alanıyla ilgili olay ve olguları kavramsallaştırır; bilimsel teknik ve yöntemleri inceler, sonuçları yorumlar; sorunlara yönelik analiz veya yöntem kurgular; elde ettiği verilere göre çözüm ve/veya tedavi alternatifi sunar.

Beceri

Program müfredatı güncellenirken YÖK'un "Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi" ve mezunların istihdamlarına ait gereksinimler de göz önüne alınmıştır. Beceri: Hayvandan alınan numunelerin laboratuvar analizleri üzerinde ustalaşmış ve hastalıkların tanısında bu beceriyi kullanabilme olanağı sağlar. Tutum, davranış ve mesleki yetkinlikler: Alternatif tanı yöntemleri geliştirmek ve dünya gündemini yakından takip etmeyi sağlar.Anlatılan dersleri kavrayabilme ve eğitim-öğretim dönemi içerisinde verilecek olan konulardan makale yazabilme, Anabilim Dalı içerisinde yapılan projelere katılma, seminer verme vb.

Yetkinlik

Akademik yapı içerisinde düzemli ve disiplinli çalışmak\r\nBireysel çalışması dışında, Anabilim Dalı içerisindeki diğer kişilerle uyumlu bir şekilde çalışmak\r\nMesleki etik ve ilkelerine uymak

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024