HALK SAĞLIĞI HEMŞİRELİĞİ, DOKTORA PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Bilgi

- Yüksek lisans yeterliliklerine dayalı olarak, alanındaki güncel ve ileri düzeydeki bilgileri özgün düşünce ve/veya araştırma ile geliştirir, derinleştirir ve bilime yenilik getirecek özgün tanımlara ulaşır. - Alanının ilişkili olduğu disiplinler arası etkileşimi kurarak; yeni ve karmaşık fikirleri analiz, sentez ve değerlendirerek özgün sonuçlara ulaşır.

Beceri

- Alanıyla ilgili araştırma yöntemlerinde üst düzeyde beceri kazanır. - Hemşirelik bilimine yenilik getiren, yeni bir bilimsel yöntem geliştirebilir ya da bilinen bir yöntemi farklı bir alana uygulayabilir, özgün bir konuyu araştırabilir, kavrayabilir, planlayabilir, uyarlayabilir ve uygulayabilir. - Alanıyla ilgili yeni ve karmaşık fikirlerin eleştirel analizini, sentezini ve değerlendirmesini yapabilir.

Yetkinlik

- Hemşirelik bilimine yenilik getiren özgün bir çalışmayı yürütür ve bilime katkıda bulunur. - Doktora alanı ile ilgili en az bir bilimsel makaleyi uluslar arası hakemli dergilerde yayınlayarak alanındaki bilginin sınırlarını genişletir. - Doktora alanında özgün ve disiplinlerarası sorunların çözümlenmesini gerektiren ortamlarda liderlik yapar, - Uzman bir topluluk içinde özgün görüşlerini savunmada yetkinliğini gösteren etkili bir iletişim kurabilir, - En az bir yabancı dilde, ileri düzeyde yazılı, sözlü ve görsel iletişim kurabilir ve tartışabilir (Avrupa Dil Portföyü Genel Düzeyi: C1 Düzeyi), - Akademik ve profesyonel bağlamda teknolojik, sosyal veya kültürel ilerlemeleri tanıtarak, bilgi toplumu olma sürecine katkıda bulunmak, - Alanında ve iş yaşamında karşılaşılan toplumsal, bilimsel ve etik konularda çözüm üretebilir ve bu değerlerin gelişimini destekleyebilir, - Hemşirelikle ilgili yasa, yönetmeliklerin geliştirilmesine katkıda bulunur.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024