SAYISAL YÖNTEMLER, DOKTORA PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Bilgi

Bilgi 1- Sayısal yöntemler alanının ilişkili olduğu nicel karar yöntemlerini, yönetim bilişim sistemlerini, istatistiksel yöntemleri kavrar; yeni ve karmaşık fikirleri analiz, sentez ve değerlendirmede uzmanlık gerektiren bilgileri kullanarak özgün sonuçlara ulaşır. 2- Veri bilimi ve nicel karar yöntemlerinin gerektirdiği temel istatistik bilgisine ve mantıksal us yürütme süreçlerine vakıftır. 3- Sayısal yöntemler alanının ilişkili olduğu nicel karar yöntemleri, yönetim bilişim sistemleri ve istatistiksel yöntemlerdeki güncel ve ileri düzeydeki bilgileri özgün düşünce ve/veya araştırma ile uzmanlık düzeyinde geliştirebilme, derinleştirebilme ve alanına yenilik getirecek özgün tanımlara ulaşabilme becerisine sahiptir.

Beceri

Beceri: 1- Sayısal yöntemler alanıyla ilgili kuramsal bilgileri analiz etme ve uygulamadaki yansımalarını değerlendirme becerisine sahiptir. 2- Sayısal yöntemler alanında bilimsel bir araştırmayı bağımsız olarak tasarlayıp yürütebilecek yetkinliğe sahiptir. 3-Yeni ve karmaşık düşüncelerin eleştirel analizini, sentezini ve değerlendirmesini yapar. Tutumlar 1- Sayısal yöntemler alanı ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması, duyurulması ve uygulanması aşamalarında toplumsal, bilimsel ve etik değerler çerçevesinde hareket etme. 2- Hayatın tamamının bir öğrenme süreci olduğunu içselleştirme; bilimsel gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme. 3- İşletme biliminin gerektirdiği şekilde yeni gelişmelere açık olma ve kendini bunlar doğrultusunda geliştirme.

Yetkinlik

Özel sektörde veri bilimci ve yönetici olarak, üniversiteler ve araştırma kurumlarında akademisyen olarak çalışabilecek yetkinliklere sahip olup iş hayatında bu yetkinlikleri kullanabilmek.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024