RUH SAĞLIĞI VE PSİKİYATRİ HEMŞİRELİĞİ, DOKTORA PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Bilgi

Bilgi:- Yüksek lisans yeterliliklerine dayalı olarak, alanındaki güncel ve ileri düzeydeki bilgileri özgün düşünce ve/veya araştırma ile geliştirir, derinleştirir ve bilime yenilik getirecek özgün tanımlara ulaşır. -Alanının ilişkili olduğu disiplinler arası etkileşimi kurarak; yeni ve karmaşık fikirleri analiz, sentez ve değerlendirerek özgün sonuçlara ulaşır. -Psikiyatri Hemşireliği ile ilgili tedavi ve bakım uygulamalarına ilişkin bilimsel ve teknolojik gelişmeleri izler.

Beceri

Beceri: -Psikiyatri hemşireliği ile ilgili yapılacak araştırmaların yöntemlerine yönelik üst düzeyde beceri kazanır. -Psikiyatri hemşireliğine yenilik getiren, yeni bir bilimsel yöntem geliştirebilir ya da bilinen bir yöntemi farklı bir alana uygulayabilir, özgün bir konuyu araştırabilir, kavrayabilir, planlayabilir, uyarlayabilir ve uygulayabilir. -Psikiyatri Hemşireliği ile ilgili yeni ve karmaşık fikirlerin eleştirel analizini, sentezini ve değerlendirmesini yapabilir. * Tutum, Davranış ve Mesleki Yetkinlikler:-Psikiyatri hemşireliğine yenilik getiren özgün bir çalışmayı yürütür ve bilime katkıda bulunur. -Doktora eğitimi sırasındaki ilgi alanı ile ilgili en az bir bilimsel makaleyi uluslar arası hakemli dergilerde yayınlayarak alanındaki bilginin sınırlarını genişletir. -Çalıştığı ortamlarda Psikiyatri hemşireliğine yönelik oluşabilecek sorunların çözümünde liderlik yapar, -Psikiyatri hemşireliği ile ilgili görüşlerini savunurken etkili bir iletişim kurar, -En az bir yabancı dilde, ileri düzeyde yazılı, sözlü ve görsel iletişim kurabilir ve tartışabilir (Avrupa Dil Portföyü Genel Düzeyi: C1 Düzeyi), -Psikiyatri hemşireliği ile ilgili ilerlemeleri tanıtarak, bilgi toplumu olma sürecine katkıda bulunur, -Psikiyatri hemşireliği işlevlerini yerine getirirken karşılaştığı toplumsal, bilimsel ve etik konularda çözüm üretir ve bu değerlerin gelişimini destekler, -Psikiyatri hemşireliği ile ilgili yasa, yönetmeliklerin geliştirilmesine katkıda bulunur.

Yetkinlik

-Psikiyatri Hemşireliğine yenilik getiren özgün bir çalışmayı yürütür ve bilime katkıda bulunur. -Doktora eğitimi sırasındaki ilgi alanı ile en az bir bilimsel makaleyi uluslararası hakemli, dergilerde yayınlayarak alanındaki bilginin sınırlarını genişletir. - Çalıştığı ortamlarda Psikiyatri hemşireliğine yönelik oluşabilecek sorunların çözümünde liderlik yapar.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024