HEMŞİRELİKTE YÖNETİM, DOKTORA PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Bilgi

-Kamu ve özel sağlık kurumlarının yönetim ve organizasyonlarını, hemşirelik hizmetlerinin bu organizasyonlar içerisindeki yeri ve misyonunu bilir. -Hemşire insan gücü planlamasını, istihdamını ve yönetimini bilir. -Yönetici hemşire eğitiminde kullanılan teknikleri bilir. -Sağlık iş kolunda işçi-işveren ilişkilerine yönelik düzeni bilir.

Beceri

-Sağlık hizmeti sunulan ve hemşirelik eğitimi verilen örgütlerde yönetici ve araştırmacı olarak liderlik üstlenir. -Çağdaş yönetim yaklaşımlarını hemşirelik hizmetleri yönetimine uyarlar. -Hemşirelikte yönetim alanına ilişkin bir proje sürecini yönetebilir. -Sağlık bakım sistemi ve hemşirelik hizmetlerinin organizasyonel yapı, yönetim ve işleyişini analiz eder ve değerlendirir. -Özgün bir konuda bağımsız araştırma yapabilir. -Hemşire insan gücü planlamasını, istihdamını ve yönetimini uygular. -Hemşirelik hizmetlerinde örgüt geliştirme sürecini uygular.

Yetkinlik

-Mesleki yaşamında etik ilkeleri gözetir. -Hemşirelik hizmetleri yönetimi alanına giren sorunları belirler, değerlendirir ve çözmeye yönelik uygulamaları hayata geçirir. -Örgütsel davranış geliştirmeye ilişkin süreçleri hemşirelik hizmetleri yönetimine uyarlar. -Hemşirelik hizmetlerinde stratejik yönetim sürecini uygular. -Hemşirelikte Yönetim Anabilim Dalı ile ilgili en az bir bilimsel makaleyi uluslar arası hakemli dergilerde yayınlayarak alanındaki bilginin sınırlarını genişletebilir. -Ulusal ve uluslararası sağlık politikalarının sağlık bakım organizasyonlarına ve hemşirelik hizmetleri yönetimine etkilerini değerlendirir. -Sağlık bakım politikalarının geliştirilmesine, uygulama ve değerlendirmesine katılır. -Akademik ve profesyonel alandaki teknolojik, sosyal ve kültürel ilerlemeleri izler, meslektaşlarına aktarır. -Araştırmalarının sonuçlarını yayınlar, mesleki bilimsel bilgiye katkı sağlar.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024