SAĞLIK FİZİĞİ, DOKTORA PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Bilgi

Radyasyon onkolojisinde kullanılan cihazların kalibrasyon ölçümlerini yapmasını bilir Radyasyonla tedavi edilecek hastaların tedavi planlarını hazırlamasını bilir. Radyasyon onkolojisinde kullanılan cihazların kalite kontrollerini yapmasını bilir. Radyasyonla çalışılan yerlerde, radyasyon güvenliğini sağlamasını bilir.

Beceri

Radyasyon Onkolojisinde kullanılan cihazların teknik özelliklerini bilir, kullanır ve bu cihazlarla ilgili teknolojik gelişmeleri takip eder. Yaptığı araştırmayı rapor halinde sunar, ulusal/ uluslar arası dergilerde yayınlar. Diğer disiplinlerden edindiği bilgileri kendi konusunda edindiği bilgilerle birleştirip sonuçlarını analiz eder, çözüm önerileri sunar. Radyasyon Onkolojisi ile ilgili bilişim ve iletişim teknolojisini kullanır. Radyasyon Onkolojisinde araştırma yaparken doğru istatistiksel yöntemi seçebilir, çalışma sonuçlarını yorumlayabilir.

Yetkinlik

Etik ilkeleri ve mesleksel değerleri benimseme ve uygulamada yetkindir. Kendi konusunda bağımsız olarak bir çalışma kurgulayabilir ve bu çalışmayı sonuçlandırıp hakemli ulusal veya uluslararası dergilerde yayınlayabilir. Ekip çalışmasını gerçekleştirmede yetkindir. Mesleğine ait bilgileri takip etme alışkanlığı edinmede yetkindir. Mesleki sorumluluğu taşıyabilmede yetkindir. Yaşam boyu öğrenme ve kendini geliştirme kavramını edinmede yetkindir.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024