ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI HEMŞİRELİĞİ, DOKTORA PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Bilgi

- Yüksek lisans eğitimindeki bilgilerine ilave olarak Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği ile ilgili güncel ve ileri düzeydeki bilgilerini özgün düşünce ve/veya araştırma ile doktora düzeyinde geliştirir. - Sağlık alanına yönelik yapılan çalışmalarda sürekli olarak kullanılan istatistiksel yöntemler hakkında bilgi sahibidir. - Alanının ilişkili olduğu disiplinler arası etkileşimi kavrar; yeni ve karmaşık fikirleri analiz, sentez ve değerlendirmede uzmanlık gerektiren bilgileri kullanarak özgün sonuçlara ulaşır. - Sağlık alanının gerektirdiği düzeyde bilgisayar dahil diğer teknolojik araçlar ile alana özgü olan cihaz ve aletler hakkında ileri düzeyde bilgi sahibidir.

Beceri

-Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği alanı ile ilgili araştırma yöntemlerinde üst düzeyde beceri kazanır. -Alanına özgü teorik ve uygulamaya yönelik yeni bilgi ve yöntemler geliştirir. -Sağlık alanının gerektirdiği düzeyde bilgisayar dahil diğer teknolojik araçlar ile alana özgü olan cihaz ve aletleri ileri düzeyde kullanarak gerekli incelemeyi yapar, problemlere yeni yaratıcı çözümler geliştirir. - Alanı ile ilişkili farklı mesleki disiplinler ile etkileşim içinde olur. -Özgün bir konuya yönelik araştırma yapar ve sonucunu rapor olarak yayınlar. - Alanı ile ilgili çalışmalarda araştırma yöntemlerini kullanabilmede üst düzey becerilere sahiptir.

Yetkinlik

-Hemşirelik bilimine yenilik getiren özgün bir çalışmayı yürütür. -Bilimsel bir makaleyi değerlendirebilecek düzeyde istatistiksel analiz yapar. - Alanı ile ilgili en az bir bilimsel makaleyi ulusal ve/veya uluslar arası hakemli dergilerde yayınlar. - Alanına özgü özgün ve disiplinler arası sorunların çözümlenmesini gerektiren ortamlarda liderlik yapar. -Kanıta dayalı uygulamaları takip eder ve mesleki uygulamalar ile ilgili kendi alanında kanıt oluşturacak araştırmalar yapar. -Yaratıcı ve eleştirel düşünme, sorun çözme ve karar verme gibi üst düzey zihinsel süreçleri kullanarak alanı ile ilgili yeni fikir ve yöntemler geliştirebilir. -Sosyal ilişkileri ve bu ilişkileri yönlendiren normları eleştirel bir bakış açısıyla inceler, geliştirir ve gerektiğinde değiştirmeye yönelik eylemleri yönetir. -Uzman kişiler ile alanındaki konuların tartışılmasında özgün görüşlerini savunur ve alanındaki yetkinliğini gösteren etkili bir iletişim kurar. -Sağlık alanındaki bilimsel, teknolojik, sosyal veya kültürel ilerlemeleri tanıtarak, yaşadığı toplumun bilgi toplumu olma ve bunu sürdürebilme sürecine katkıda bulunur. -Sağlık alanı ile ilgili konularda karşılaşılan toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik sorunların çözümüne katkıda bulunur ve bu değerlerin gelişimini destekler. -Diğer sağlık disiplinleri ile çalışabilme deneyimine sahiptir.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024