FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON, DOKTORA PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Bilgi

Bilgi: Yüksek lisans yeterliliklerine dayalı olarak bilgilerini uzmanlık düzeyinde geliştirmek ve derinleştirmek. Alanı ile ilgili bağımsız araştırma yapabilmek. Fizyoterapi alanında diğer disiplinlerle edindiği bilgileri, ulusal ve uluslar arası düzeyde en az bir yabancı dil kullanarak paylaşabilmek Etik ve yasal ilkelere uygun davranabilmek.

Beceri

Beceri: Fizyoterapi ve rehabilitasyon alanındaki uzmanlık düzeyindeki teorik ve uygulamalı bilgileri kullanabilmek farklı disiplinlerden gelen bilgilerle bütünleştirerek yeni bilgiler oluşturabilmek. Karşılaşılan sorunlara analitik yaklaşımla çözüm üretebilmek Yaptığı araştırmalarla ilgili bilgiyi değerlendirmek, yorumlamak ve uygulamak. Yaptığı araştırmaları bilimsel yayınlara dönüştürebilmek.

Yetkinlik

Tutum: Analiz ve sentez düzeyinde öğrendiği bilgileri irdeleyerek yeni teknikleri farklı hastalıklarda ve çalışmalarda kullanabilme tutumunu geliştirmek. Alanındaki teknolojik, sosyal veya kültürel ilerlemeleri takip ederek, bilgi toplumu olma sürecine katkıda bulunabilme tutumunu geliştirmek. Modern teknik ve araçları seçebilme ve uygulayabilme tutumunu geliştirmek.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024