HEMŞİRELİKTE YÖNETİM, TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI, (İKİNCİ ÖĞRETİM)

Bilgi

Bilgi: *Hemşireliğin eğitime ilişkin güncel ve ileri düzeydeki bilgileri analiz etmek, geliştirmek, derinleştirmek ve yaygınlaştırmak.

Beceri

Beceri: *Hemşirelikte eğitimle ilgili bilgilere sistematik biçimde yaklaşmak. *Hemşireliğin eğitim alanı ile ilgili özgün araştırmalar yapmak ve sonuçlarını uygulamak. *Hemşireliğin profesyonel gelişimini destekleyecek etkinlikleri disiplinlerarası işbirliği ile gerçekleştirmek. *Yaşamboyu öğrenmeyi benimsemek ve bu davranışı sürdürmek.

Yetkinlik

Program müfredatı güncellenirken YÖK'ün "Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi" ve mezunların istihdamlarına ait gereksinimler de göz önüne alınmıştır. Tutum, Davranış ve Mesleki Yetkinlikler: *Sağlık bakım sistemleri ve hemşirelik eğitimi veren kuruluşlarda eğitim ve araştırma alanında lider olmak. *Hemşireliğin eğitim alanına özgü sorunlarının çözümünde lider olmak. *Hemşirenin eğitimci rolü ile ilgili yasa, yönetmelik ve mevzuata uygun davranmak. *Sağlık bakımına yönelik eğitim politikalarını eleştirel düşünme sürecini kullanarak analiz etmek, öneriler geliştirmek ve değişim sürecini desteklemek. *Hemşirelik bilimine yenilik getiren ve katkıda bulunan özgün araştırmalar yürütmek. *Yaşamboyu öğrenmeyi kendi değer sistemine katmak.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024