MUHASEBE, TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Bilgi

1. Lisans düzeyi yeterliliklerine dayalı olarak, muhasebe alanındaki bilgilerini uzmanlık düzeyinde geliştirebilme ve derinleştirebilme. 2. Muhasebe alanının ilişkili olduğu disiplinler arası etkileşimi kavrayabilme. 3. Yaşam boyu öğrenme için gerekli olan bilgiye ulaşma yollarını bilmek.

Beceri

Beceri: 1. Muhasebe alanında edindiği uzmanlık düzeyindeki kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanabilme. 2. Muhasebe alanı ile ilgili karşılaşılan sorunları araştırma yöntemlerini kullanarak çözümleyebilme. Tutum, Davranış ve Mesleki Yetkinlikler: 1. Muhasebe alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunların çözümü için yeni stratejik yaklaşımlar geliştirebilme ve sorumluluk alarak çözüm üretebilme. 2. Muhasebe alanında edindiği uzmanlık düzeyindeki bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilme ve öğrenmesini yönlendirebilme. 3. Muhasebe alanındaki güncel gelişmeleri ve kendi çalışmalarını, nicel ve nitel veriler ile destekleyerek alanındaki ve alan dışındaki gruplara, yazılı, sözlü ve görsel olarak sistemli biçimde aktarabilme. 4. Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü B2 Genel Düzeyi’nde kullanarak sözlü ve yazılı iletişim kurabilme. 5. Muhasebe alanı ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması, uygulanması ve duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerleri gözeterek denetleyebilme ve bu değerleri öğretebilme. 6. Muhasebe alanı ile ilgili konularda strateji, politika ve uygulama planları geliştirebilme ve elde edilen sonuçları, kalite süreçleri çerçevesinde değerlendirebilme.

Yetkinlik

Muhasebe alanındaki bilgilerini uzmanlık düzeyinde geliştirebilme ve derinleştirebilme. Muhasebe alanının ilişkili olduğu disiplinler arası etkileşimi kavrayabilme. Muhasebe alanı ile ilgili karşılaşılan sorunları araştırma yöntemlerini kullanarak çözümleyebilme.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024