AMERİKAN KÜLTÜRÜ VE EDEBİYATI, TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Bilgi

BİLGİ: 1) Amerikan kültürü ve edebiyatının geçirdiği gelişim süreci hakkında lisans düzeyi yeterliliklerine dayalı olarak alan bilgilerini uzmanlık düzeyinde geliştirir ve derinleştirir. 2)İlgili alandaki kaynakları etkin bir şekilde kullanır, bunu araştırma yöntem ve tekniklerini kuramsal ve uygulamalı bilgileri ile birleştirir. 3) Edindiği bilgileri farklı disiplin alanlarından gelen bilgilerle bütünleştirerek yorumlar, çözümler ve yeni bilgiler oluşturur. 4) Alanıyla ilgili uzmanlık gerektiren bir çalışmayı bağımsız olarak yürütür.

Beceri

Beceri: 5) Alanında edindiği kuramsal ve uygulamalı uzmanlık düzeyindeki bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirir. 6) Alanında edindiği uzmanlık düzeyindeki bilgi ve becerilerini kullanarak toplumda kültür ve sanat duyarlılığını geliştirir. 7) Bir yabancı dili Avrupa Dil Portföyü B2 Genel Düzeyinde kullanarak sözlü ve yazılı iletişim kurar. 8) Alanının gerektirdiği düzeyde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini ileri düzeyde kullanır. 9) Alanıyla ilgili verileri toplar, yorumlar, uygular ve duyurulması aşamalarında bilimsel, kültürel, sanatsal, toplumsal ve etik değerleri gözeterek denetler ve bu değerleri anlatır. TUTUM: 10) Alanıyla ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunların çözümü için yeni yaklaşımlar geliştirir. 11) Alanında edindiği uzmanlık bilgisini ve problem çözme ve uygulama becerilerini disiplinler arası çalışmalarda kullanır. 12) Alanındaki güncel gelişmeleri ve yürütülen projeleri, nicel ve nitel verilerle destekleyerek alanındaki ve alan dışındaki gruplara uygun iletişim araçlarıyla aktarır.

Yetkinlik

Programdan mezun olan öğrenciler bir Doktora programına kayıt olma hakkına sahip olmaktadır. Mezunlarımız; üniversitelerde akademik çalışma, halka ilişkiler, reklamcılık, edebiyat eleştirmenliği, yayın-basın sektörü gibi alanlarında iş imkanı bulabilmektedirler.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024