BOTANİK, TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Bilgi

Lisans yeterliliklerine dayalı olarak, bitki fizyolojisi, bitki sistematiği, ekoloji, bitki gen kaynakları ve biyoteknoloji alanları ile ilgili güncel ve ileri düzeydeki bilgileri özgün fikirler ve araştırma ile uzmanlık düzeyinde geliştirir; Botanik alanının ilişkili olduğu disiplinlerarası etkileşimi kavrar; Botanik alanı ile ilgili yeni ve karmaşık fikirleri analiz, sentez ve değerlendirmede uzmanlık gerektiren bilgileri kullanarak özgün sonuçlara ulaşabilme yetisi kazanır.

Beceri

Botanik alanındaki yeni bilgileri sistematik bir yaklaşımla değerlendirir, kullanır ve aktarır; Alanına yenilik getiren, yeni bir düşünce, yöntem, tasarım ve/veya uygulama geliştirir ya da bilinen bir düşünce, yöntem, tasarım ve/veya uygulamayı farklı bir alana uygular, özgün bir konuyu araştırır, kavrar, tasarlar, uyarlar ve uygular.

Yetkinlik

1. Botanik alanında uzmanlık gerektiren bir çalışmayı bağımsız olarak yürütür. 2. Botanik programında edindiği uzmanlık düzeyindeki bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirir. 3 .Botanik alanında güncel gelişmeleri takip eder, bunu kendi tez çalışmasına yansıtır ve yeni bilgiler üretir. 4. Etik değerleri gözeterek çalışmalarını yapar. 5. Alanında kazandığı bilgi ve becerileri multidisipliner çalışmalarda kullanır.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024