SAĞLIK EKONOMİSİ, TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Bilgi

*Sağlık ekonomisi alanının ilişkili olduğu disiplinler arasındaki etkileşimi kavrayabilir. * Sağlık ekonomisiyle ilgili ulusal ve uluslararası alanda yapılmış çalışmaları takip edebilir ve sonuçlarını analiz edebilir.

Beceri

* Sağlık ekonomisi alanında edindiği uzmanlık düzeyindeki kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanabilir. *Sağlık ekonomisi alanında edindiği bilgileri, farklı disiplin alanlarından gelen bilgilerle bütünleştirerek yorumlayabilir ve yeni bilgiler oluşturabilir. *Alanı ile ilgili karşılaşılan sorunları, araştırma yöntemlerini kullanarak çözümleyebilir. *Alanı ile ilgili uzmanlık gerektiren bir çalışmayı bağımsız olarak yürütebilir.

Yetkinlik

*Sağlık ekonomisi ekseninde kararlar alarak, mevcut problemlerinin tespitine ve çözüm yollarına dayanan tutumlar geliştirebilir. *Sağlık ekonomisi bağlamında, gelişmiş ülkelerin sağlık hizmet maliyetlerini nasıl minimal düzeye indirmeye çalıştıkları konusunda araştırmaya dayalı tutumlar geliştirmektir. *Alanın SWOT Analizi yapılarak mevcut sıkıntılar, zayıf ve güçlü yönler ile fırsat ve tehditlerin netleştirilmesine yönelik tutumlar geliştirebilir.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024