ULUSLARARASI İŞLETMECİLİK (SBF), TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Bilgi

Bilgi: 1. Uluslararası İşletmecilik alanının ilişkili olduğu diğer disiplinlerle etkileşimine ilişkin bilgiye sahip olma;

Beceri

Beceri: 1. Uluslararası İşletmecilik alanındaki kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanabilme becerisi; 2. Uluslararası İşletmecilik alanında edindiği bilgileri farklı disiplinlerden gelen bilgilerle bütünleştirebilme, yorumlayabilme ve yeni bilgiler oluşturabilme becerisi; 3. Alan ile ilgili karşılaşılan soruları araştırma yöntemlerini kullanarak çözümleyebilme becerisi; 4. Alan ile ilgili uzmanlık gerektiren bir çalışmayı bağımsız olarak yürütebilme yetkinliği; 5. Alan ile ilgili sorunların çözümlenmesini gerektiren ortamlarda liderlik yapabilme ve sorumluluk alabilme yetkinliği; 6. Uluslararası İşletmecilik ile ilgili sorunların çözümlenmesini gerektiren ortamlarda liderlik yapabilme ve sorumluluk alabilme yetkinliği; 7. Alanında edindiği bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilme becerisi; 8. Alanındaki güncel gelişmeleri ve kendi çalışmalarını nicel ve nitel verilerle destekleyerek yazılı, sözlü ve görsel olarak aktarabilme becerisi; 9. Alanında özümsediği bilgiyi problem çözme ve/veya uygulama becerilerini disiplinlerarası çalışmalarda kullanabilme yetkinliği.

Yetkinlik

Tutumlar: 1. Bilgiye ulaşma ve üretme konusunda yeni yöntemleri takip etme; 2. Yaşamboyu öğrenmenin gerekliliği bilincine sahip olma; 3. Mesleki, kamusal etik ve toplumsal sorumluluk bilincine sahip olma; 4. Türkçe sözlü ve yazılı etkin iletişim kurma becerisine; 5. Liderlik, ikna kabiliyeti ve çok yönlü analiz edebilme becerisi; 6. Kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği alanları geliştirebilme ve destek sağlayabilme kapasitesini geliştirme.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024