TIBBİ FARMAKOLOJİ VE KLİNİK FARMAKOLOJİ (CERRAHPAŞA TIP), TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Bilgi

Bilgi: 1- İlaçların ve diğer ksenebiyotiklerin etki mekanizmalarını, farmakodinamik ve farmakokinetik etkilerini, toksik etkilerini bilir. 2-Preklinik ve klinik düzeyde yürütülen araştırmaların temel prensiplerini, amaç ve yöntemlerini bilir. 3- Çeşitli hastalıkların patofizyolojisini öğrenir ve tedavisinde kullanılan ilaçları değerlendirir.

Beceri

Beceri: 1- Farmakoloji alanındaki uygulamalar için gerekli olan modern teknik ve araçları kullanabilir. 2- Farmakoloji alanı ile ilgili planlanan bir araştırma sürecini uygular ve sonuçlandırır. 3-Farmakoloji alanındaki güncel gelişmeleri ve kendi çalışmalarını, alanındaki ve dışındaki gruplara, yazılı, sözlü ve görsel olarak aktarabilir. 4-Farmakoloji alanında bilimsel araştırma yaparak bilgiye ulaşır, bilgiyi değerlendirir ve yorumlar. 5-Deney hayvanlarına ilaç uygular, biyolojik materyalleri toplar ve deney hayvanları ile çalışırken uyulması gereken temel etik kuralları öğrenir. Tutum, Davranış ve Mesleki Yetkinlikler: 1- Akılcı ilaç kullanımda etkin rol oynayarak, ilacın doğru kullanımına yönelik tedbirleri alır, diğer sağlık mensuplarıyla işbirliği içerisinde hastaya danışmanlık ve bakım hizmeti sunar. 2- Farmakoloji alanında özümsediği bilgiyi ve problem çözme yeteneklerini, disiplinlerarası çalışmalarda uygular. 3- Farmakoloji alanındaki etik ve yasal ilkelere uygun davranır.

Yetkinlik

1- Alanı ile ilgili uzmanlık gerektiren konularda kurgular, çözüm önerileri getirir, sorunları çözer, elde edilen sonuçları değerlendirir ve gerektiğinde uygular. 2- Alanı ile ilgileri çalışmaları bağımsız ve/veya ekip olarak yürütür. 3- Bilimsel bir makaleyi ulusal düzeyde bir dergide yayınlar veya bilimsel bir toplantıda sunar. 4- Alanı ile ilgili bilgileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirir ve öğrenmesini yönlendirir. 5- Alanı ile ilgili mesleki gelişim ve yaşam boyu öğrenme ilkelerini gerçekleştirdiği çalışmalarda uygular. 6- Alanı ile ilgili verilerin toplanması, kayıtlanması, yorumlanması duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel ve etik değerleri gözetir ve bu değerleri öğretir.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024