HİSTOLOJİ VE EMBRİYOLOJİ(İSTANBUL TIP), TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Bilgi

Histoloji ve embriyoloji alanında bir araştırma sürecini uygular ve sonuçlandırır Histoloji ve embriyoloji alanındaki uygulamalar için gerekli olan modern teknik ve araçları kullanabilir. Histoloji ve embriyoloji alanındaki etik ve yasal ilkelere uygun davranır. Histoloji ve embriyoloji alanında bilimsel araştırma yaparak bilgiye ulaşır, bilgiyi değerlendirir ve yorumlar. Histoloji ve embriyoloji alanındaki güncel gelişmeleri ve kendi çalışmalarını, alanındaki ve dışındaki gruplara, yazılı, sözlü ve görsel olarak aktarabilir. Histoloji ve embriyoloji araştırmalarında kullanılan başlıca araştırma yöntemlerinin sağlıkla ilişkili risklerini bilir ve uygulamada güvenlik kurallarına uyar. Histoloji ve embriyoloji araştırmaları ve klinik uygulamaları ile ilgili yönetmelik ve yasal düzenlemeleri bilir. Dokuların mikroskobik yapısını ve embriyolojik gelişimlerini bilir. Histoloji ve embriyoloji laboratuarındaki çalışma prensiplerini bilir. Histolojik yapı ve embriyolojik dönemle klinik gelişimler arasında bağlantı kurabilir.

Beceri

Eğitim aldığı alanda edindiği kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanarak, alana özgün laboratuar, klinik ve benzeri becerileri yeterli düzeyde gerçekleştirir. Öğrendiği bilimsel yöntemleri yeni projelerde kullanabilme konusunda beceri sahibidir. Çalışma alanında kliniğe yönelik yeni ve modern teknolojileri uygulama becerisine sahiptir.

Yetkinlik

Eğitimini tamamladığı programın kendisine sağladığı yetki ve sorumlulukların farkında olarak, mesleği icra etme bilincine sahiptir. Alanına ilgili bilinen/yeni tanımlanan sorunlara çözüm oluşturma amacıyla gerektiğinde planlanan disiplinler arası araştırma projelerinde yer alabilir ve ekip bilinci içerisinde çalışmasını sürdürür. Ulusal ve/veya uluslar arası hakemli dergilerde alanı ile ilgili bilimsel makale yayınlayarak alanındaki bilimsel bilginin sınırlarını genişletir. Eğitimi süresince edinilen kuramsal ve uygulamalı bilgiler ile kavramsal ve uygulamalı becerileri kullanarak teknolojik, sosyal ve kültürel ilerlemeler yaratabilecek veya bilgi toplumuna katkıda bulunabilecek yeni fikir ve yöntemler üzerinde tartışabilir.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024