BİYOFİZİK(İSTANBUL TIP), TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Bilgi

Bilgi: 1- Yüksek lisans programı,lisans düzeyi yeterliliklerine dayalı olarak sağlık alanında uzmanlık düzeyinde güncel bilgilere sahiptir,bunları geliştirir ve derinleştirir. 2- Sağlık alanında sahip olduğu bilgileri farklı disiplinlerden gelen bilgilerle bütünleştirip yeni bilgiler oluşturmak için yorumlar, değişik araştırma yöntemleri kullanarak analiz ve sentez yapar ve çözüm önerileri getirir. 3-Sağlık alanının gerektirdiği düzeyde bilgi ve teknolojileri, teknik ekipmanı ve alana özgü olan cihaz ve aletler hakkında bilgi sahibidir.

Beceri

Beceri: 1- Eğitim teknolojilerinden farklı öğretim ortamlarında alana yönelik olarak yararlanabilmek ayrıca Deneysel araştırma planlar, yapabilmek.Yaptığı araştırmanın raporunu yazabilmek. 2- Alana yönelik çalışmaları bilimsel bakış açısıyla inceleyebilmek, verileri değerlendirebilmek, çözüm önerileri üretebilmek,sağlık alanında edindiği uzmanlık düzeyindeki kuramsal ve uygulamalı bilgilerini kullanır 3- Tüm dünyada alana ilişkin gelişmeleri izleyecek düzeyde bilimsel okuryazarlık ve en az B1 düzeyinde bir yabancı dil yetkinliğine sahip olmak,bir yabancı dili en az Avrupa dili portföyü B2 genel düzeyde kullanarak sözlü ve yazılı iletişim kurar. 4- Sağlık alanının gerektirdiği düzeyde bilgisayar dâhil diğer teknolojik araçlar ile alana özgü olan cihaz ve aletleri ileri düzeyde kullanarak gerekli incelemeyi yapar, problemleri ve sorunları çözümler. 5-Sağlık alanı ile ilgili çalışmaları bağımsız ve/veya ekip olarak yürütür. Tutum: 1- Bilimsel bir makaleyi ulusal düzeyde bir dergide yayınlar ya da bilimsel bir toplantıda sunar.Sağlık alanındaki bilgilerini, güncel gelişmeleri ve kendi çalışmalarını aynı alandaki veya dışındaki gruplarla yazılı, sözlü ve görsel olarak sistemli bir biçimde tartışır ve paylaşır 2- Alandaki gelişmeleri yayın taraması, seminer, konferans, çalıştay gibi mesleki etkinlikler yoluyla izlemek ve kazanımları diğer uzman olan ve olmayan kişilerle paylaşabilmek 3- Etik ilkelerin ve etik kurulların birey ve toplum için önemini bilir, etik davranır 4- İstatistiksel analiz konusunda bilimsel bir makaleyi okuyup değerlendirebilecek düzeyde istatistiksel analiz yapar ve kanıta dayalı uygulamaları takip eder ve mesleki uygulamalar ile ilgili kendi alanında kanıt oluşturacak araştırmalar yapar.

Yetkinlik

Diploma programımız Ulusal Yeterlilikler çervesinin genel tanım ve prensiblerini kurulduğu yıldan beri sürdüren bir proramdır. Değişen ihtiyaçlar ve gelişen teknoloji Biyofiziğin ilgi alanları ile yakından ilişkilidir ve bu konular Ulusal Yeterlilikler Çercevesiyle ilişkili ve uyumludur. Program müfredatı güncellenirken YÖK'un "Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi" ve mezunların istihdamlarına ait gereksinimler de göz önüne alınmıştır.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024