ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ, TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Bilgi

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi ve Türkiye Cumhuriyeti Tarihi alanlarında uzmanlaşmak için: Bilgi: 1- Osmanlı yenileşme hareketlerinin sosyal, siyasi, ekonomik ve kültürel açılardan incelenerek bilgi sahibi olunması. 2- Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş süreci, Atatürk İlke ve İnkılapları'nın sosyal, siyasi, ekonomik ve kültürel açılardan incelenerek bilgi sahibi olunması. 3- Karşılaştırmalı devrimler tarihine ilişkin konuların sosyal, siyasi, ekonomik ve kültürel açılardan incelenerek bilgi sahibi olunması. 4- Yakın Dönem Türk ve dünya tarihinin sosyal, siyasi, ekonomik ve kültürel açılardan incelenerek bilgi sahibi olunması.

Beceri

Beceri: 1- Lisans yeterliliklerine dayalı olarak, tarih metodolojisini geliştirme ve derinleştirme becerisi. 2- Alanında edindiği bilgileri farklı disiplin alanlarından gelen bilgilerle bütünleştirerek yorumlama, çözümleme, yeni bilgiler oluşturma ve karşılaştırmalı analiz yeteneği kazanma becerisi. 3- Alanında en az bir kaynak dili kullanma becerisi.

Yetkinlik

Tutum: - Alanında uzmanlık gerektiren bir çalışmayı bağımsız olarak yürütür, ekip çalışmalarında ve disiplinlerarası çalışmalarda aktif olarak yer alır. 2-Alanındaki verilerin toplanması, yorumlanması, duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel ve etik değerleri gözeterek bu değerleri öğretebilme ve denetleyebilme.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024