FARMASÖTİK MİKROBİYOLOJİ, TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Bilgi

BİLGİ: *Farmasötik Mikrobiyolojiyle ilgili özgün bir konuda bağımsız olarak araştırma sürecini tasarlar, uygular ve sonuçlandırır. *Temel Mikrobiyoloji alanındaki uygulamalar için gerekli olan modern teknik ve araçları seçebilir, bilgi teknolojilerini etkin şekilde kullanır. *Antibiyotikler ve laboratuar uygulamaları ile ilgili bir problemi, bağımsız olarak kurgular, çözüm yöntemi geliştirir, çözer, sonuçları değerlendirir ve gerektiğinde uygular. *Sterilizasyon ve dezenfeksiyonla ilgili bir problemi, bağımsız olarak kurgular, çözüm yöntemi geliştirir, çözer, sonuçları değerlendirir ve gerektiğinde uygular. *Bakteriler ve mantarlar ile ilgili bilimsel araştırma yaparak bilgiye ulaşır, bilgiyi değerlendirir, yorumlar ve uygular. *Hücre kültürü yöntemlerini kullanarak bilimsel araştırmaları tasarlar uygular ve değerlendirir.

Beceri

Beceri: *Viroloji ile ilgili bilimsel araştırma yapar ve uygular. *Mikoloji ile ilgili bilimsel araştırma yapar ve uygular. *Parazitoloji ile ilgili bilimsel araştırma yapar ve uygular. *Farmasötik Mikrobiyoloji alanındaki güncel gelişmeleri ve kendi çalışmalarını, alanındaki ve dışındaki gruplara, yazılı, sözlü ve görsel olarak sistemli bir şekilde aktarır. *Bilime yenilik getiren, özgün bir çalışmanın en az bir bölümünü, ulusal ve uluslararası hakemli dergilerde yayınlayıp, alanındaki bilginin sınırlarını genişleterek bilime katkıda bulunur.

Yetkinlik

*Farmasötik mikrobiyoloji alanında üniversitelerde, ilaç sanayiinde, hastane eczacısı olarak, hastanelerin mikrobiyoloji laboratuvarlarında çeşitli görevlerde çalışma yetkinliğine sahip olurlar.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024