KANSER BİYOKİMYASI, TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Bilgi

Bilgi: 1) lisans düzeyi yeterliliklerine dayalı olarak sağlık alanında uzmanlık düzeyinde güncel bilgilere sahiptir ve bunları geliştirerek derinleştirir.2) Sağlık alanındaki ilişkili olduğu disiplinler arasındaki etkileşimi kavrar ve kullanır. 3) Sağlık alanının gerektirdiği düzeyde bilgi teknolojileri, teknik ekipman ve alana özgü olan cihaz ve aletler hakkında bilgi sahibidir.

Beceri

Beceri: 1)Sağlık alanında edindiği uzmanlık düzeyindeki kuramsal ve uygulamalı bilgilerini kullanır. 2)Sağlık alanında sahip olduğu bilgileri farklı disiplinlerden gelen bilgilerle bütünleştirip yeni bilgiler oluşturmak için yorumlar, değişik araştırma yöntemleri kullanarak analiz ve sentez yapar ve çözüm önerileri getirir.3)Sağlık alanının gerektirdiği düzeyde bilgisayar dâhil diğer teknolojik araçlar ile alana özgü olan cihaz ve aletleri ileri düzeyde kullanarak gerekli incelemeyi yapar, problemleri ve sorunları çözümler. 4)Deneysel araştırma planlar, yapar. Tutum, davranış ve mesleki yetkinlikler: 1)Sağlık alanı ile ilgili uzmanlık gerektiren konularda kurgular, çözüm önerileri getirir, sorunları çözer, elde edilen sonuçları değerlendirir ve gerektiğinde uygular. 2)Sağlık alanı ile ilgili çalışmaları bağımsız ve/veya ekip olarak yürütür. 3)Bilimsel bir makaleyi ulusal düzeyde bir dergide yayınlar ya da bilimsel bir toplantıda sunar. 4)Sağlık alanı ile ilgili verilerin toplanması, kayıtlanması, yorumlanması, duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel ve etik değerleri gözetir ve bu değerleri öğretir.5)Sağlığın daha ileri götürülmesine ilişkin ulusal ve uluslararası sağlık politikası çalışmalarına katkıda bulunur.

Yetkinlik

Program müfredatı güncellenirken YÖK'ün "Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi" ve mezunların istihdamlarına ait gereksinimler de göz önüne alınmıştır.TYÇÇ'nin Bilgi düzeyinde 1.2. ve 3. maddeleriyle; Beceri düzeyinde 1,2 4, ve 6. maddeleri ile Tutum ve davranışlar açısından ise TYÇÇ'nin bağımsız çalışabilme ve sorumluluk alabilme yetkinliklerinden 1,3 ve 4. maddeleriyle; alana özgü yetkinlikte ise 2. ve 6. maddelerle uyuşmaktadır.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024