BİYOİSTATİSTİK VE TIP BİLİŞİMİ (İSTANBUL TIP), TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Bilgi

Bilgi: 1- Biyoistatistik alanında bilimsel araştırma yaparak bilgiye ulaşır, bilgiyi değerlendirir ve yorumlar. 2 - Biyoistatistik araştırmaları ve klinik uygulamaları ile ilgili yönetmelik ve yasal düzenlemeleri bilir. 3- Biyoistatistik laboratuarındaki çalışma prensiplerini bilir.

Beceri

Beceri: 1 - Biyoistatistik alanında bir araştırma sürecini uygular ve sonuçlandırır 2- Biyoistatistik alanındaki uygulamalar için gerekli olan modern teknik ve araçları kullanabilir. 3- Biyoistatistik klinik gelişimler arasında bağlantı kurabilir 4 - Biyoistatistik alanında kullanılan teknikleri klinikte uygulayabilir Tutum: 1- Biyoistatistik alanındaki etik ve yasal ilkelere uygun davranır. 2- Biyoistatistik alanındaki güncel gelişmeleri ve kendi çalışmalarını, alanındaki ve dışındaki gruplara, yazılı, sözlü ve görsel olarak aktarabilir. 3- Biyoistatistik araştırmalarında kullanılan başlıca araştırma yöntemlerinin sağlıkla ilişkili risklerini bilir ve uygulamada güvenlik kurallarına uyar.

Yetkinlik

Program müfredatı güncellenirken YÖK'ün "Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi" ve mezunların istihdamlarına ait gereksinimler göz önüne alınmıştır.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024