DENEY HAYVANLARI BİYOLOJİSİ VE BİYOMEDİKAL UYGULAMA TEKNİKLERİ, TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Bilgi

1-Laboratuvar Hayvanları Bilimi alanında uzmanlık düzeyinde güncel bilgilere sahiptir ve bunları daha da geliştirir. 2-Kendi alanı ile ilişkili disiplinler arası bilgilerden yararlanarak değerlendirmede özgün sonuçlara ulaşır. 3-Kendi alanının gerektirdiği düzeyde teknolojik araç, cihaz ve aletler hakkında ileri düzeyde bilgi sahibidir. 4- Deneysel araştırmalar planlayarak alanına yenilik getirecek özgün yöntemler geliştirir. 5-Etik ilkelerin hayvan refahı için önemini bilir ve benimser.

Beceri

1-Laboratuvar Hayvanları Bilimi alanında edindiği bilgileri farklı disiplinlerden gelen bilgilerle bütünleştirip yeni bilgiler oluşturmak amacıyla yorumlar, farklı araştırma yöntemleri kullanarak analiz ve sentez yapar ve çözüm sunar 2-Kendi alanına yenilik getiren, yeni bir yöntem veya tasarım geliştirir ya da bilinen bir yöntem, tasarım ve/veya uygulamayı farklı bir alana uyarlar.3-Kendi alanına özgü teknolojik araçları veya cihazları ileri düzeyde kullanarak incelemeler yapar.4-Yaptığı veya katıldığı deneysel araştırmanın raporunu yazar ve Bilimsel bir makaleyi ulusal/uluslararası düzeyde bir dergide yayınlar ya da bilimsel bir toplantıda sunar. 5- Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü B2 Genel Düzeyi'nde kullanarak sözlü ve yazılı iletişim kurar.

Yetkinlik

1-Laboratuvar Hayvanları Bilimine yenilik getirecek, yeni bir düşünce, yöntem, tasarım veya uygulama geliştiren ya da bilinen bir düşünce, yöntem, tasarım ve/veya uygulamayı farklı bir alana uygulayan özgün bir çalışmayı bağımsız olarak gerçekleştirerek bilimsel katkı sağlar.2-Yaratıcı ve eleştirel düşünme, sorun çözme ve karar verme gibi üst düzey zihinsel süreçleri kullanarak Laboratuvar Hayvanları Bilimi ile ilgili yeni düşünce, tasarım ve yöntem geliştirir.3-Etik ilkeler doğrultusunda kendi alanındaki bir çalışmayı bağımsız olarak kurgular, çözüm yöntemini geliştirir, sonuçları istatiksel olarak değerlendirir; Bilimsel çalışmalarını yazılı, sözlü olarak sunar, ulusal ve/veya uluslararası hakemli dergilerde yayınlar.4- Kendi alanındaki bilimsel, teknolojik, kültürel ilerlemeler hakkında bilgi paylaşarak yaşadığı toplumun bilgi toplumu olma ve bunu sürdürebilme sürecine katkıda bulunur.5-Laboratuvar Hayvanları Bilimi ile ilgili ileri düzeyde mesleki gelişim ve yaşam boyu öğrenme ilkelerini ve etik yaklaşımı gerçekleştirdiği çalışmalarda uygular.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024