İLERİ NÖROLOJİK BİLİMLER, TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Bilgi

Nöropsikoloji, nörofizyoloji, kognitif ve afektif nörobilim, davranışsal deney tasarımı, hesaplamaya dayalı nörobilim, nöroanatomi, nörogörüntüleme ve istatistik alanlarından edinilen temel bilgi; davranış nörolojisi ve psikiyatri alanlarındaki klinik uygulamalar ile edinilen klinik bilgi; ulusal ve uluslararası multi-disipliner araştırmalardan edinilen bilimsel birikim.

Beceri

Bu programa katılan öğrenciler belirli araştırma sorularını test etmek üzere araştırma projeleri tasarlayabilir ve uygulayabilir; nöropsikoloji, elektroensefalografi veya fonksiyonel/yapısal manyetik rezonans görüntüleme gibi güncel yöntemleri kullanarak uygulamalı deneyim kazanır; nicel verileri çeşitli istatistiksel ve hesaplamalı yöntemler kullanarak analiz edebilir.

Yetkinlik

Yaşam bilimleri ve Sağlık araştırmaları alanındaki etik kuralların yanısıra Sinirbilim alanına özgü Nöroetik kurallara uygun tutum ve davranışlar sergilerler. Edindikleri bilgiyi diğer araştırmacılara ve halka iletebilirler. Kognitif sinirbilim alanındaki bilgi ve uygulamalara eleştirel yaklaşabilirler. Bu yüksek lisans programının mezunları, bilimsel ve mesleki yetkinliklerini geliştirmek üzere İleri Nörolojik Bilimler doktora programına başvuru yapabilirler.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024