İŞLETME , LİSANS PROGRAMI, (AÇIKÖĞRETİM)

Bilgi

Programdan mezun olarak diplomaya almaya hak kazanan bireylerin, programın amaç ve hedefleri doğrultusunda aşağıdaki öğrenme çıktılarına sahip olması beklenmektedir. Bu aynı zamanda programın öğrenim yeterliliklerini oluşturmaktadır. 1. İşletme bilimi ve işletmecilik ile ilgili ileri düzeyde bilgiye sahiptir ve bunları kullanabilir. 2. İşletme ile diğer bilimler arasında bağlantı kurar ve ilişkileri öğrenir. 3. İşletmecilik ile ilgili güncel ve gelişen eğilimleri izler. 4. İşletme bilimini ve işletmeyi geniş ve bütüncül bir bakış açısı ile ele alır ve farklı açılardan değerlendirebilir. 5. İşletme ile ilgili bilgi ve uygulama eksikliklerini bilimsel yöntemlerle tespit eder ve etkin çözüm önerileri getirir. 6. Bir işletmenin kuruluşu ve işleyişi hakkında bilgi sahibidir ve işletmenin yaşamını sürdürebilmesi için yerine getirmesi gereken işletme fonksiyonlarını bilir.

Beceri

7. Fırsat bulduğunda kendi kaynaklarıyla bir işletme kurmak için gerekli donanıma sahiptir. 8. Yenilikçi ve yaratıcı fikirler üretir ve bu fikirleri uygulamaya geçirir. 9. Küreselleşen dünyada değişen ve çeşitlenen ihtiyaçlar konusunda kalite standartlarını kavrar. 10. İşletme ile ilgili sorunlara yönelik olarak çözüm önerilerini nicel ve nitel verilerle destekler ve bu verileri ilgili alanda bulunan uzman olan ve olmayan kişi ve kuramlarla çeşitli iletişim araçlarıyla paylaşır. 11. İşletmenin paydaşlarıyla ilişkilerini analiz eder ve etkin biçimde yürütür. 12. İletişim becerilerini etkili olarak kullanır. 13. Bilgi ve iletişim teknolojilerini etkin kullanır 14. İşletmenin sosyal ve ekonomik hayattaki yerini ve önemini kavrar.

Yetkinlik

15. Üstlendiği görev ve sorumlulukları yerine getirme bilincine sahiptir. 16. Bilgiyi paylaşma ve birlikte öğrenme yetkinliğine sahiptir. 17. Yaşam boyu öğrenme ve sorgulama bilincine sahiptir. 18. Değişime ve yeniliğe karşı açık tutuma sahiptir. 19. Bilinçli üretim ve tüketim faaliyetlerine ve gelişmelere karşı olumlu tutum geliştirir. 20. İşletmeci olarak sorumluluklarını bilir, etik ilkeleri anlar ve kanunlara uygun hareket eder. 21. Çevre koruma ve iş güvenliği konularında yeterli bilince sahiptir.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024