SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Bilgi

1. Siyaset bilimi, uluslararası ilişkiler, tarih ve kamu yönetimi konularında kavramsal ve kuramsal altyapıya sahip olmak. 2. Veri toplama, analiz etme ve yorumlamada kavramsal altyapıya sahip olmak.

Beceri

1. Alanın kavramsal ve kuramsal bilgi edinme amaçlarıyla uygun bilimsel yöntemleri uygulama becerisini edinme. 2. Bir toplumsal/siyasal/uluslararası/iktisadi konuyu disiplinlerarası bir sorunsal olarak tanımlayabilme, karşılaştırma yapabilme ve farklı alanlarla ilişkilendirebilme becerisi edinme.

Yetkinlik

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Lisans Programı müfredatı, Siyasal Bilgiler Fakültesinde uygulanan ortak lisans müfredatının bir parçasıdır. Bu program çerçevesinde tüm bölümlerin öğrencileri bölüm uzmanlıklarının yanı sıra diğer bölümlerin uzmanlık alanına giren konularda da dersler alarak Siyasal Bilgiler Fakültesi formasyonu edinmektedir. Fakülte ortak lisans müfredatı, bilgiye ulaşma ve üretme konusunda yeni yöntemleri takip etme; yaşamboyu öğrenmenin gerekliliği bilincine sahip olma ve mesleki, kamusal etik ve toplumsal sorumluluk bilincine sahip olma ayrıca bir Yabancı Dili mesleki olarak kullanabilme, sözlü ve yazılı iletişim ile mesleki alanında bilgilendirme yapabilme konularında Ulusal Yeterlilikler Çerçevesi ile ilişkilendirilmiştir.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024