SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Bilgi

- Siyasi ve sosyal olgularla alanındaki kuramları bağdaştırabilme; insanlar ve toplumlararası ilişkilerin işleyişini takip edebilme. - Siyasi ve sosyal çevreye dair bilgileri edinme, işlevlerini ve faydalarını ayırt edecek donanıma sahip olma.

Beceri

Beceri: - Sosyal bilimlerde temel kavramları kavrayabilme, kavramlar arası ilişkilere detaylarıyla hâkim olabilme. - Öğrenim sürecinde elde edilen bilgileri neden sonuç ilişkileri ile değerlendirebilme; hangi bilgiye nerede, ne zaman ve niçin ihtiyaç duyulacağını takdir edebilme. - Temel iktisadi ve sosyal problemleri çözme yeteneğine sahip olabilme ve ayrıntılı tekniklerle analiz becerisini elde edebilme. - Türk dilini etkin kullanabilme becerisi; araştırma yapmada en az bir yabancı dil bilgisine sahip olma. Tutumlar: - Hayatın tamamının bir öğrenme süreci olduğunu içselleştirme yeteneği; bilimsel gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme becerisi. - Mesleki ve etik sorumluluk bilincini taşımak suretiyle, etkin çalışabilme becerisi, sorumluluk alma özgüveni; kendine güven ve girişim gücü sahibi olma; takım çalışması içinde dayanışmayı ön plana alma.

Yetkinlik

Programımız, doğrudan bir mesleğe çalışan yetiştirmekten çok, analitik düşünme kabiliyetine ve iktisadi-sosyal çevreye dair derin bir bilgiye sahip, olayları sorgulayan ve anlamlandırabilen, neden-sonuç ilişkisi kurabilen, mantıksal akıl yürütebilen, siyasal ve ekonomik olguları algılayabilen ve bunları kuramlarla bağdaştırabilen, Türk dilini etkin bir şekilde kullandığı gibi en az bir yabancı dili mesleki düzeyde konuşup yazabilen öğrenciler yetiştirmektedir. Öğrencilerimiz, doğrudan bir mesleki unvan almamakla birlikte, özel sektör ve kamu sektöründe pek çok farklı alanda çalışabilecek mesleki donanımlara sahip olarak mezun olmaktadırlar.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024