Öğrencilerimiz, mikroorganizmalara, bitkilere, hayvanlara veya insana ait organizma veya hücre düzeyinde, moleküler biyoloji, genetik, genomik, epigenetik, biyokimya, proteomik, biyoanalitik, biyoinformatik ve biyoteknoloji alanlarında ileri teorik ve pratik bilgilere ulaşırlar.
1- Alanındaki yeni bilgilere sistematik bir biçimde yaklaşabilmek ve alanı ile ilgili temel araştırma yöntemlerini uygulayabilmek. 2- Alanı ile ilgili disiplinler arası etkileşimleri kavramak, yeni ve karmaşık fikirleri analiz ve sentez edebilmek. 3-Moleküler biyoloji ve genetik disiplinindeki bilgiyi izleyebilmek ve meslektaşları ile iletişim kurabilmek. 4- Evrensel ve etik değerler ile iş güvenliği konularında yeterli bilince sahip olmak. 5-Alanında uluslararası iletişim becerilerine sahip olmak.
1- Yaratıcı ve eleştirel düşünme, sorun çözme ve karar verme gibi üst düzey zihinsel süreçleri kullanarak alanı ile ilgili yeni fikirler geliştirmek. 2- Teknolojik, sosyal ve kültürel ilerlemeleri tanıtarak, bilgi toplumu olma sürecine katkıda bulunmak. 3-Alanında ve iş yaşamında karşılaşılan toplumsal, bilimsel ve etik konularda çözüm üretebilmek ve bu değerlerin gelişimini destekleyebilmek.