MOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Bilgi

Öğrencilerimiz, mikroorganizmalara, bitkilere, hayvanlara veya insana ait organizma veya hücre düzeyinde, moleküler biyoloji, genetik, genomik, epigenetik, biyokimya, proteomik, biyoanalitik, biyoinformatik ve biyoteknoloji alanlarında ileri teorik ve pratik bilgilere ulaşırlar.

Beceri

1- Alanındaki yeni bilgilere sistematik bir biçimde yaklaşabilmek ve alanı ile ilgili temel araştırma yöntemlerini uygulayabilmek. 2- Alanı ile ilgili disiplinler arası etkileşimleri kavramak, yeni ve karmaşık fikirleri analiz ve sentez edebilmek. 3-Moleküler biyoloji ve genetik disiplinindeki bilgiyi izleyebilmek ve meslektaşları ile iletişim kurabilmek. 4- Evrensel ve etik değerler ile iş güvenliği konularında yeterli bilince sahip olmak. 5-Alanında uluslararası iletişim becerilerine sahip olmak.

Yetkinlik

1- Yaratıcı ve eleştirel düşünme, sorun çözme ve karar verme gibi üst düzey zihinsel süreçleri kullanarak alanı ile ilgili yeni fikirler geliştirmek. 2- Teknolojik, sosyal ve kültürel ilerlemeleri tanıtarak, bilgi toplumu olma sürecine katkıda bulunmak. 3-Alanında ve iş yaşamında karşılaşılan toplumsal, bilimsel ve etik konularda çözüm üretebilmek ve bu değerlerin gelişimini destekleyebilmek.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024