MATEMATİK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

Bilgi

Bilgi: 1. Alanındaki güncel bilgileri içeren ders kitapları, uygulama araç-gereçleri ve diğer kaynaklarla desteklenen bilimsel yaklaşımı ön plana alacak şekilde ileri düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgilere sahip olur.

Beceri

Beceri: 1. Matematik disiplinindeki edindiği ileri düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanır, 2. Matematik disiplinindeki kavram ve düşünceleri bilimsel yöntemlerle inceleyebilir, verileri yorumlayabilir ve değerlendirebilir, 3. Sorunları tanımlayabilir, analiz edebilir, kanıtlara ve araştırmalara dayalı çözüm önerileri geliştirebilir.

Yetkinlik

Tutum: 1. Uygulamada karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunları çözmek için bireysel ve ekip üyesi olarak sorumluluk alabilir, 2. Sorumluluğu altında çalışanların mesleki gelişimine yönelik etkinlikleri planlayabilir ve yönetebilir, 3. Farklı disiplin alanlarıyla ilgili karşılaşılan sorunlarda karar verme sürecinde rol oynar, 4. Analitik düşünme yeteneği ile sonuç çıkarma sürecinde zamanı etkin kullanır, 5. Edindiği bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilir, öğrenme gereksinimlerini belirleyebilir ve öğrenmesini yönlendirebilir, 6. Matematik disiplinindeki bilgileri izleyebilir ve meslektaşları ile iletişim kurabilir, 7. Matematik disiplininin gerektirdiği düzeyde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanabilir.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024