ULUSLARARASI TİCARET VE LOJİSTİK YÖNETİMİ, LİSANS PROGRAMI, (AÇIKÖĞRETİM)

Bilgi

Programdan mezun olarak diplomaya almaya hak kazanan bireylerin, programın amaç ve hedefleri doğrultusunda aşağıdaki öğrenme çıktılarına sahip olması beklenmektedir. Bu aynı zamanda programın öğrenim yeterliliklerini oluşturmaktadır. 1. Uluslararası ticaret ve tedarik zinciri konusunda bilgi sahibi olurlar. 2. Çalışılan sektörün üretim süreçleri hakkında detaylı bilgi sahibi olurlar.

Beceri

1. Programı başarıyla tamamlayanlar; uluslararası ticari organizasyonlar ile iletişim kurabilecek kabiliyetlere sahip olurlar. 2. Uluslararası ticaret ve lojistikle ilgili öngörü yapabilme ve yenilikçi olabilme yetkinliğine sahip olurlar. 3. Kendi işlerini kurabilecek yeterlilik ve donanıma sahip olurlar. 4. Mezunlar, alanında elde ettiği teorik ve kuramsal bilgiyi kavramsal ve bilişsel bilgiye dönüştürebilirler. 5. Büyük organizasyonların düzenlediği faaliyetlerde yer alabilirler. 6. Bilgi ve iletişim teknolojilerini etkin kullanırlar.

Yetkinlik

1. Üstlendiği görev ve sorumlulukları yerine getirme bilincine sahiptir. 2. Bilgiyi paylaşma ve birlikte öğrenme yetkinliğine sahiptir. 3. Yaşam boyu öğrenme ve sorgulama bilincine sahiptir. 4. Değişime ve yeniliğe karşı açık tutuma sahiptir. 5. Uluslararası ticaret ve lojistik yönetimi uzmanı olarak sorumluluklarını bilir, etik ilkeleri anlar ve kanunlara uygun hareket eder. 6. Çevre koruma ve iş güvenliği konularında yeterli bilince sahiptir. 7. Uluslararası ekonomik gelişmeleri yakından takip eder.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024